Haber Merkezi / Karaköprü Belediyesi konferans salonunda düzenlenen seminere; Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ve eşi Sema Çiftçi, AK Parti İlçe Başkanı Av. Ahmet Aksoy, Belediye Başkan Yardımcıları, Ömer Göçebeler, İsa Kızıldemir, Belediye Meclis Üyeleri, Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dilsiz, Sosyal Hizmet Uzmanı Veysel Acar, Engin Çavdar, Psikolog Gökhan Saran, Narkotik Şube Müdürlüğünden Hasan Solak ile programa katılan kadınlar ve öğrenciler katıldı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, madde bağımlılığının önlenmesi konusunda herkese görevler düştüğünü belirterek, 'Bu tür Paneller sempozyumlar, gençlerimizin madde bağımlısı olmaması için nasıl bir ortamda yaşamaları gerekiyor. Anne-Baba olarak bizleri nasıl bir sorumluluk bekliyor. Madde bağımlılığına iten sebepler nelerdir. Eğitim durumu nasıl ele alınmalı. Nasıl tedbir ve önleyici hizmetleri almamız gerektiği noktasında bu tür paneller çok önemlidir. Bu toplantımızın gençliğimizin geleceği anlamında hayırlı sonuçlar vereceğini düşünüyorum' dedi
Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dilsiz, seminere katılan öğrencilere ve bayanlara kanser hastalığı ile ilgili bilgiler verdi.
Daha sonra Sosyal Hizmet Uzmanı Veysel Acar, seminere katılan öğrencilere, uyuşturucu maddeye bağımlılığın nasıl gerçekleştiği, uyuşturucu madde kullanan kişilerin sağlığının nasıl bozulduğunu karşılaşacakları durumlar ve uyuşturucu maddeden korunmanın yollarını anlattı. Seminerin son bölümünde Psikolog Gökhan Saran ve Narkotik Şube Müdürlüğünden Hasan Solak madde bağımlılığı hakkında öğrencilerin sorularını cevapladı. Seminer sonunda Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dilsiz'e plaket verdi.

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Özel Zehra Anadolu Sağlık Meslek Lisesinde '"Planlı yaşama, planlı çalışma' konulu söyleşiye katılarak öğrencilere tecrübelerini aktardı.
Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen söyleşiye, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Okul Müdürü Mehmet Keser, Okul Öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.
Öğrencilerden zamanı iyi kullanmalarını isteyen Başkan Çiftçi, 'Her işinizi planlı programlı yapın. Doğru zaman ve planı kendine güvenerek bulacaksın. Bu nedenle doğru zamanda doğru adımı atmak gerekiyor. Bu doğru adımları da planlı bir şekilde atmamız gerek' dedi. Söyleşi sonrası öğrencilere, Yunus Çoban'ın yazdığı 'Ben Öğrenciyim' adlı kişisel gelişim kitabı dağıtıldı.