AA / Partiden yapılan açıklamaya göre, Nebati, Viranşehir'de 160 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda, onların sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.
Doğum yeri olan Viranşehir'in kendisi için önemli olduğunu belirten Nebati, doğduğu yöreye ve insanlarına hizmet etmenin en büyük görevi olduğunu vurguladı. Nebati, beklenen desteğin verilmesi halinde 4 yıl içerisinde bütün sorunları hızlı bir şekilde çözeceğine söz verdi.
Kentteki her kesimle iç içe olduklarını ve herkesle fikir alışverişinde olduklarını aktaran Nebati, "Tek düşüncemiz memleketimize ve insanlarımıza hizmet etmektir. Zaten 13 yıldır AK Parti iktidarı ile ülkemiz dünyanın sayılı ülkeleri arasına yükselmiş, adından söz ettirir hale gelmiştir. Artık kimseden borç istemiyoruz, borç verebilecek zenginliğe sahibiz" ifadelerini kullandı.
Suriye'de yaşanan gelişmelere de değinen Nebati, şunları kaydetti:
"Suriye'de olan olaylara çok üzülüyoruz. Allah o kardeşlerimize de yardım etsin. Bizler onları da kardeşimiz olarak kabul ediyor, elimizden gelen yardımı esirgemiyoruz. Zaten inancımızın da dinimizin gereği de budur. Onlar muhacir ve bizim misafirlerimiz. Bizde ensar görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Sizlerin de elinizden geldiğince Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olduğunuzu biliyoruz. Onlara kapımızı da, gönlümüzü de açmışız. Tek dileğimiz bir an evvel ülkelerindeki olaylar durulsun ve Suriyeliler yurtlarına, yuvalarına dönsünler."