Hacer Aşit

Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Karadağ, Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin yasal statüye kavuşturulmasının 31. yıldönümü sebebi ile açıklamada bulundu.

Ekonomi alanında önemli görevler üstlenen, mükelleflerin devletle olan vergi, icmal, kdv, denetim, danışmanlık Serbest Muhasebeci, Mali Mali Müşveriler ve Yeminli Mali Müşavirler mesleklerinin yasal statüye kavuşturulmasının 31. Yılını kutluyor.

Mesleklerinin yasal statüye kavuşturulması sebebi ile bir açıklamada bulunan Şanlıurfa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda ( ŞSMMMO) Başkanı Mustafa Karadağ; '13 Haziran 1989 tarihinde Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik meslekleri yasal statüsüne kavuşmuştur.

Meslek Yasamızın yasal statüsüne kavuşmasıyla birlikte meslek mensuplarımız, muhasebe, denetim ve danışmanlık hizmetleriyle ekonominin en önemli paydaşlarından biri olarak, ülke ekonomisinin gelişmesi ve güçlenmesi için büyük bir özveriyle çalışmıştır. Ürettiği ve yarattığı değeri toplumla paylaşmış, mükellef ile devlet arasında köprü görevini üstlenmiştir.

Teknolojinin hızlı gelişimine her koşulda en hızlı şekilde ayak uydurmuş, devletin e-dönüşümünün sağlanması için yürütülen çalışmalarda en ağır görevleri büyük bir toplumsal sorumluluk ve özveri ile yerine getirmişlerdir. Meslek camiamız, ülkemizde ve dünyadaki tüm gelişmeleri yakından izleyerek, yapıcı görüş ve düşüncelerini kamuoyu ile her zaman paylaşmıştır.

1989 yılında umutla, bugün gururla, gelecekte gelişerek var olacak mesleğimizin yasal statüye kavuşmasının 31. yıl dönümünü dolayısıyla mesleğin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ederiz.' Dedi.