Lahor Ceng Talabani, Kobani savaşı sırasında ABD kargo uçakları ile Kobani'den havadan silah ve mühimmat atılmasında önemli rol oynamıştı.[FOTOĞRAF: DHA]

Irak eski Devlet Başkanı Celal Talabani'nin Kürt Bölgesi İstihbarat ve Savunma Ajansı Sorumlusu olan yeğeni Lahor Ceng Talabani başkanlığında bir heyet Kobani'de incelemelerde bulundu. IŞİD'le savaşırken ölen YPG'lilerin mezarlarını ziyaret eden Lahor Ceng Talabani, daha sonra PYD Eş Başkanı Salih Müslim ile görüştü.

Görüşmenin ardından Twitter adresinden açıklama yapan Talabani, 'Kobani'yi ziyaretim, süren IŞİD karşıtı operasyonlara ve Rojava kantonlarına desteğimi gösteriyor' ifadesini kullandı.

SDG Mumbuc'a yaklaştı

Suriye'de 'IŞİD'in Avrupa kapısı' olarak görülen Mumbuc'e yönelik 1 Haziran'da başlatılan ve aralarında Türkmen, Arap ve Kürtlerin bulunduğu silahlı güçlerin yürüttüğü operasyon ise devam ediyor.

Türkiye'nin, 'kırmızı çizgi' olarak belirlediği Fırat Nehri'nin batısına ilerleyen YPG'nin liderliğini yaptığı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) daha önce Süleyman Şah türbesinin bulunduğu Karakozak Köyünü de IŞİD'den alarak, yıkılan köprüyü onarmaya başladı.

Suriye'deki Kürt kaynakları ve internet siteleri, yürütülen operasyonda Mumbuc'un silahların menziline girdiğini dair fotoğrafları paylaştı ve 3 koldan gerçekleştirilen kuşatma ile IŞİD'e büyük darbe vurulduğunu ifade etti.

Kaynak: DHA