İHANET HABERİNİ İL DIŞINDA ALDIM
15 Temmuz gecesinin tarihimizdeki kara lekelerden biri olarak kayıtlara geçtiğini belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Milletin vergileriyle alınan tanklar, uçaklar ve ağır silahlar, bu terör şebekesi tarafından millete karşı kulanıldı. İç ve dış tehditlere karşı vatanı savunma görevi verilen askerlerden bir kısmı, bu güne kadar gizlemeyi başardıkları hain duygularla elerindeki silahları kendi ülkelerine çevirdiler" diye konuştu.
FETÖ ihanet şebekesinin kanlı darbe girişimi haberini il dışında aldığını aktaran Ekinci, "Yeğenimin mezuniyet töreni için ailemle birlikte Niğde'de bulunuyordum. Dönüş yolunda bir yakınım telefon açtı ve Boğaz Köprüsü'nün askerler tarafından trafiğe kapatıldığını söyledi. Ben bu durumu ilk başta şüpheli bir aracın aranması karşısında alınan güvenlik tedbiri olarak algıladım. Bir yandan da 'Neden polis değil de asker' diyerek bu durumu sorguluyordum. Daha sonra bir başka yakınım Ankara'da savaş uçaklarının alçak uçuş yaptığı haberini verdi. O an itiberiyle yaşanan bu gelişmelerin bir askeri darbe girişimi olduğunu anladım. Çünkü geçmiş dönemdeki darbelerde de benzer adımlar izlenmişti" diyerek darbe girişimini duyduğu o anları paylaştı.


İNSİYATİF KULLANARAK, İŞ MAKİNALARIYLA ÖNLEM ALDIK
Yaşanan olağanüstü gelişmeler karşısında kendileri için zamana karşı bir yarışın başladığını vurgulayan Başkan Ekinci, "Durumun bir darbe girişimi olduğunun anlaşılmasıyla birlikte vakit kaybetmeden Fen İşleri Müdürümüzü aradım. Herhangi bir talimatın gelmesini beklemeden inisiyatif alarak, iş makinalarımızın 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı önüne, barikat işlevi görecek şekilde dizilmesi talimatını verdim. Bu olağanüstü durum karşısında hızlı adım atmak çok önemliydi. Tedbirimizi almak zorundaydık" dedi.
Alınan tedbirlerin ardından sosyal medya aracılığıyla darbe girişiminin karşısında olduklarını deklare ettiğini dile getiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Eyyübiye Belediyesi olarak tedbirlerimizi aldıktan sonra saat 23.00'te kişisel sosyal medya hesabımdan Cumhurbaşkanımızla beraber olduğumuzu, onu yürüdüğü yolda yanlız bırakmayacağımızı deklare ettim. Şanlıurfa'ya ulaşır ulaşmaz ailemle birlikte Partimizin İl Binası'na geldim. Parti önünde mahşeri bir kalabalık toplanmıştı ve insanlar akın akın meydanlara inmeye devam ediyordu. İl Binası'nda halkımıza hitaben yaptığım konuşmada bu girişimin bir ihanet olduğunu, darbe girişimlerinin halkı esaret altına almayı amaçladığını, bu kanlı girişimin halkın dirayetli duruşuyla savuşturulacağını ifade ettim. Eyyübiye Belediyesi olarak meydanlarda nöbet bekleyen halkımız için çadırlar kurduk ve kumanyalar dağıttık. Diğer belediye başkanlarımız, partimizin İl Başkanı ve teşkilat üyelerimizle birlikte Valimizin yanına gittik. Durum değerlendirmesi yaptık. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çağrılarına uyarak halkımızı motive etmek için uğraştık" diyerek milletin meydanlardaki dik duruşuyla hem emniyet güçlerine hem de siyasilere moral verdiğinin altını çizdi.


MİLLETİN VERGİLERİYLE ALINAN SİLAHLARI MİLLETE ÇEVİRDİLER
Millete rağmen atılan her adımın başarısızlığa mahkum olduğunu savunan Ekinci, "Önceki darbeleri göz önünde bulundurduğumuz takdirde kitle iletişim araçlarının gelişim göstermediğini ve bu kadar yaygın kullanılmadığını görüyoruz. Darbeciler TRT'yi işgal ettiğinde millet diğer kanallara yönelerek gelişmeleri takip etti. Meydandaki insanların çektiği görüntüler sosyal medya hesaplarından paylaşıldı ve bu şebekenin gerçek yüzü ifşa edildi. Bu darbecileri hüsrana sürükleyen önemli bir faktördür. Bunun yanında önceki darbeler emir komuta zinciri içinde gelişmişti. 15 Temmuz'da ise TSK içindeki birçok personel bu örgüte karşı mücadele etti" ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZİN KARŞILAŞTIĞI EN BÜYÜK TEHDİTLERDEN BİRİYDİ
15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti'nin karşılaştığı en büyük tehditlerden biri olduğunu ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Gözü dönmüş katillerin bu girişimi karşısında Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çağrısıyla sokağa dökülen milyonlarca insanımız, tank paletleri altında ezilme uğruna, uçaklardan atılan bombalarla parçalanmak uğruna hainlerin başarıya ulaşmasını engelledi. Bu millet Malazgirt'te, İstanbul'un Fethi'nde, Kurtuluş Savaşı'nda ve yerel kurtuluş mücadelelerinde destan yazdı. Halkımız '28 Şubat Süreci'nin ardından yaşanan sıkıntılı günlerde, Parti Kapatma Davası'nda, 'e muhtura' tehdidinde, '17 ve 25 Aralık Darbe Girişimi'nde, ihanet şebekeleri tarafından hedef alınan liderlerini yanlız bırakmadı. Ama 15 Temmuz gecesi vatandaşımızın sergilediği dik duruş bunlardan daha anlamlıdır" diye konuştu.


KÜRESEL GÜÇLERİN HESAPLARI ALT-ÜST OLDU
Her kesimden insanın meydanları doldurarak ortak bir paydada buluşmasının, küresel güçlere verilmiş en anlamlı cevap olduğunu vargulayan Ekinci, "FETÖ tarzı yapılanmalar buz dağının görünen kısmıdır. Bu buz dağının arkasında ise CIA, MOSSAD yani Amerika ve İsrail var. Rabbimiz bu şer odaklarının tuzaklarını başlarına geçirdi. Enfal Suresi 30. Ayet-i Kerime'de buyrulduğu gibi 'Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır'. Allah'ın hesabı, tüm hesapları alt-üst eder. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan insanlar, herhangi bir ideoloji ayrımı yapmadan ortak bir hedef etrafında birleşmeleri halinde, neleri dize getireceklerini tüm dünyaya kanıtlamış, ihanet şebekeleri ve onların arkasındaki küresel güçlerin hesaplarını alt-üst etmiştir. Yaklaşık 48 saat süren kargaşa ortamında halkımız, sağduyusunu muhafaza etmiş, yağma ve benzeri yüz kızartıcı suçlara bulaşmamıştır. Her kesimden insan meydanlara akarak vatanının ve devletinin muhafazası için mücadele vermiştir. Böyle bir duruşu dünya halklarından pek azı gösterebilir" diyerek Türkiye Cumhuriyeti halkının da bu halklardan biri olduğunu belirtti.


DEVLETİMİZ BEDEL ÖDEYEN KAHRAMANLARIN FEDAKARLIKLARIYLA AYAKTA DURUYOR
Darbe girişimine karşı mücadele veren gizli kahramanların rolüne değinen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Tankların altına yatan, darbecilere karşı onurlu bir mücadele veren emniyet güçlerimize siper olan vatan evlatlarımız var. Darbeci generali tereddüt etmeden alnının çatısından vuran ardından şehit olan Ömer Halisdemir gibi yiğit subaylarımız var. Kanlı ihanete karşı en büyük direnişi gösteren emniyet mensuplarımızın destansı mücadelesi var. Vatanımız bedel ödeyen bu kahramanların fedakarlıklarıyla ayakta duruyor. Onların bu onurlu duruşu yaşanabilecek daha büyük kayıpların önüne geçti. Onları ne kadar minnetle ansak azdır. Gönül isterdi ki ülke olarak böyle bir durumla karşılaşmayalım. Ancak biz yine 'Olanda hayır vardır' düşüncesiyle meseleye yaklaşalım. Bu şebeke üyeleri giriştikleri bu katliamla kendilerini açık etti. Şimdi kamuoyunda takip ettiğimiz üzere devletimiz, stratejik kurumlarımıza sirayet etmiş bu virüsü bir bir tespit edip temizliyor. Bu büyük temizlik tüm kurumlarda devam ediyor" dedi.


URFA DARBECİLERE KARŞI ŞANINI GÖSTERDİ
Urfa halkının yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle darbecilere karşı meydanlara akın ederek şanını gösterdiğini söyleyen Ekinci, "Urfalılar kurtuluş mücadelesinde düşmanı, kendi mücadelesiyle püskürtmüş ve TBMM tarafından 'Şanlı' ünvanı ile onure edilmiştir. 15 Temmuz gecesi de Urfa halkı şanını gösterdi. Meydanlara çıkmaları yönünde yapılan çağrılara icabet ederek, devletlerine ve seçimle iş başına gelmiş liderlerine sahip çıktılar. Tüm siyasi görüşten kesimler ortak bir paydada buluştu. Tugayın önünü 'Okçular Tepesi'. Parti binasını ise 'Kale' olarak adlandırdılar. Sabahlara kadar uyumadan nöbete devam ettiler. Böyle bir şehirde yaşıyor olmaktan ve Urfa insanının hizmetkarı olmaktan büyük gurur duyuyorum. Kanlı darbe girişimi karşısında dik bir duruş sergileyen basın mensuplarına, STK'lara, resmi kurum idarecilerine ve en önemlisi emniyet güçlerimize şükranlarımı sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı. ( Seyfullah POLAT - Enes POLAT)