Tuğba POLAT / Hükümet tarafından başlatılan ve iş dünyasının yanı sıra esnafların, üreticilerin de destek verdiği Enflasyonla Mücadele Kampanyasına bir destek te Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden geldi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı ŞUSKİ'nin Yönetim Kurulu tarafından Büyükşehir Belediyesi Meclisince onaylanan öneri ile Şanlıurfa'daki su abonelerine %10 indirim yapılacak.

Türkiye'nin en ucuz suyu bizde
Konu ile ilgili olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şeref Salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ;' Hükümetimiz tarafından başlatılan Enflasyonla Mücadele Kampanyasına tüm Türkiye destek vermektedir. Allah'a şükürler olsun bu anlamda bizde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız denetimler ve işverenlerimizin, esnafımızın da bize yardımcı olmaları ile Şanlıurfa'da ekonomik anlamda önemli bir fiyat artışı yaşanmamıştır ve bizde bu konuda ülke ekonomisine katkıda bulunmuş olduk. Yine bu kapsamda ŞUSKİ Yönetim Kurulunun almış olduğu bir kararı deklere etmek için buradayız' diyerek Kampanyaya destek olmak için işyeri ve konutlarda su bedelini %10 düşürme kararı aldıklarını açıkladı.
Engellilere yönelik %50 indirimli su tarifesi uyguladıklarının belirten Nihat Çiftçi Türkiye'de en ucuz su bedeli alan belediye olmalarına rağmen bu kararı aldıklarını belirterek hizmete giren Atık Su Tesisi ile birlikte suda da önemli bir tasarruf sağlayacaklarını dile getirdi.


Görev verilirse kaçmayız
Daha sonra yerel seçimlere yönelik soruları cevaplandıran Nihat Çiftçi Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için görev verildiği takdirde hizmete devam edeceğini ifade ederek; AK Partide görev istenmez, verilir. Benim AK Partideki bütün görevlerim verilmiştir. Bu konudaki tüm takdir sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ile olur. Böyle bir takdir olursa görevden kaçmayacağımızın da kamuoyu tarafından bilinmesini isterim' diyerek 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlere kadar Şanlıurfa'nın kalkınması için gece gündüz hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek yapılacak olan etkinlikleri anlattı.