Devteyşti ve Süleymaniye mahallelerinin kesiştiği 118 dönümlük alanda devam projenin tamamlanmasıyla birlikte kent merkezinin doğu yakasında bulunan GAP Vadisi etapları dışında kuzeybatı bölgesinde de önemli bir alternatif oluşturulacak. Projenin mümkün olan en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade eden Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

PROJE KENT MERKEZİNİN KUZEYBATI YAKASINA NEFES ALDIRACAK

118 dönümlük bir alan üzerine kurulan Millet Bahçesi projesinin; Ahmet Yesevi, Devteyşti, Süleymaniye ve Bağlarbaşı başta olmak üzere kent merkezinin kuzeybatı yakasına nefes aldıracağını aktaran Canpolat, 'Haliliye Belediyesi olarak yer tahsisini gerçekleştirmiş olduğumuz, mülkiyeti Haliliye ve Büyükşehir Belediyelerimize ait olan 118 dönümlük alanı, TOKİ işbirliğiyle projelendirdik. İhale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte çalışmalar başladı. Aradan geçen 5 aylık süreçte önemli bir yol geride kaldı. Millet Bahçesi Projemizin inşaat çalışmalarını sık sık yerinde inceliyoruz. Çalışmayı yürüten arkadaşlarımıza sorumluluk alanımızda bulunan bütün imkanlarla destek oluyoruz' diyerek inşaat sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanacağını dile getirdi.

MÜMKÜN OLAN EN KISA SÜREDE VATANDAŞIN HİZMETİNE SUNULACAK

Projenin gecekondulaşmanın yoğun olduğu, ekonomik anlamda dezavantajlı vatandaşların yaşadığı kuzeybatı yönünde yapılmasını değerlendiren Başkan Canpolat, 'Büyükşehir Belediyemizin hayata geçirdiği GAP Vadisi etaplarıyla birlikte doğu yakasında bulunan vatandaşlarımız büyük sevinç yaşadı. İki bölgeyi ekonomik anlamda değerlendirdiğimiz zaman imkanların farklı olduğunu görüyorsunuz. Bağlarbaşı ve diğer mahallelerde yaşayan vatandaşlarımız bu yeşil alanlara gelme imkanı bulamıyor. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte istedik ki şehrimizin, Haliliye ilçemizin bu yakasında da vatandaşlarımızın soluk alabileceği, ailesiyle zaman geçirebileceği, sosyal donatıları olan nezih bir mekan olsun. Burası bir yeşil vadi halinde inşallah vatandaşlarımızın en kısa sürede emirlerinde ve hizmetlerinde olacaktır' diyerek açıklamalarının ardından çalışmaları yürüten yetkililerle sohbet etti.