Seyfullah Polat

Kent Konseyi ve Fikir Grubundan Şanlıurfa Kent Konseyi ve Şanlıurfa Fikir ve Edebiyat Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte katılımcılar Karahantepe, Soğmatar, Şuayip Antik Kenti ve Harran Ören yerlerini gezdiler. Katılımcılar Şanlıurfa'nın sahip olduğu güzellikleri daha çok insanın görmesi gerektiğinin altını çizdiler

Şanlıurfa'nın sorunlarının tespiti ve bu sorunların çözümüne yönelik tavsiye kararları alan, bunun yanı sıra Şanlıurfa'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenleyen Şanlıurfa Kent Konseyi aynı düşünce doğrultusunda faaliyet gösteren ve bir çok meslek grubundan insanın bir araya gelerek kurduğu Şanlıurfa Fikir ve Edebiyat Grubu ile birlikte Şanlıurfa'nın tarihi bölgelerine yönelik gezi programı düzenledi.

Program kapsamında Karahantepe, Soğmatar, Şuayp Şehri, Bazda Mağaraları, Harran Ören yerlerini gezen katılımcılar Şanlıurfa için önemli bir turizm destinasyonunu oluşturan bu yerlerde incelemelerde bulunarak notlar aldı.

Organizasyon kapsamında açıklamada bulunan Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı M. Adil Saraç, Şanlıurfa'nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile eşsiz bir turizm şehri olduğunu belirterek; Şanlıurfa'nın bu değerlerini tanıtmak hepimiz için önemli bir görevdir. Bu tanıtım görevinde Şanlıurfa'da faaliyet gösteren STK'larımızın katılımı, fikirleri, önerileri de çok kıymetlidir. Böylesi bir göreve talip olan, fikir üreten ve bugünkü gezimizde bizlere eşlik eden Şanlıurfa Fikir ve Edebiyat Grubu üyelerine çok teşekkür ederim' dedi.

Şanlıurfa Fikir ve Edebiyat Grubu Başkanı İhsan Şenocak katkılarından dolayı Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı M. Adil Saraç'a ve katılımlarından dolayı Grup Üyelerine teşekkür ederek; Şanlıurfa sahip olduğu değerleri ile çok önemli ve kadim bir şehir. Bu güzelliklere sahip Şanlıurfa'yı tanıtmak, geliştirmek ve gelecek nesillere olduğu gibi aktarmak bizim için önemli bir görev. Bu görevi yerine getirmek ve fikir üretmek içinde sahip olduğumuz değerleri yerinde görmek, incelemek gerekiyor. Bugün birbirinden değerli arkadaşlarımız ile buraları gezmenin mutluluğunu yaşadık' diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Karahatepe, Soğmatar, Şuayp Şehri ve Harran Ören Yerlerini Profesyonel Turist Rehberi Ayşe Açanal'ın eşliğinde gezen ve tarihi alanlara ilişkin bilgiler alan Grup üyeleri de organizasyona emeği geçenlere teşekkür ederek bu tür gezi ve inceleme programlarının devamını dileyerek ; Burada bizzat yerinde gördüğümüz tarihi değerlerimiz aslında Şanlıurfa'nın ne kadar tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu bir kez daha ispat ediyor. Buraları daha çok misafirin ziyaret etmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz' dediler.