Haber Merkezi / Şefliğini Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Zeki Fırat Demirci'nin yaptığı 70 kişilik orkestra, yıllar sonra kapılarını seyircisine açan amfi tiyatroda yaklaşık 2000 kişinin karşısına çıkarak, seyircilerine güzel bir bahar akşamı yaşatmış oldu. Konserde Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ve Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri de solist olarak orkestraya destek oldular.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik başta olmak üzere, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Esra Siverekli, Prof. Dr. Recep Çiğdem ve Prof. Dr. Seyit Ahmet Oymak ile birlikte, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Mahmut Işık, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Mehmet Ciğerci ile fakültelerin, yüksekokulların ve enstitülerin dekan ve müdürleri, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve misafirler tarihi geceye tanıklık ettiler.
Bu konserle, bölgede ve Şanlıurfa'da kurulmuş en büyük ve en kapsamlı orkestra olma özelliğini vurgulayan HÜGO; 'UNESCO Müzik Şehri' adaylığı ile dünya çapında bir unvan almayı hedefleyen Şanlıurfa'nın bu adaylığının gerçeğe dönüşmesi yönünde önemli bir katkı da sağlamış oldu.