İLKHA / Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, Hilvan Hacı Maksut Camii'nde erkek öğrencilere, Gençlik Merkezinde ise kız öğrencilere yönelik eğitim semineri verildi. Seminere İl vaizi Mehmet Emin Çifti, Vaizeler Şahba Yazıcı ve Emetullah Koyuncu katıldı.
Seminerde yaklaşık 700 öğrenciye bağımlılıkla mücadele, teknoloji, internet, bilgisayar, tablet, mahremiyet gibi konular anlatıldı. Eğitim semineri öğrencilere sorulan soru ve cevaplar şeklinde devam etti.
Seminerde öğrencilere bağımlılığın zararlarını anlatan İl Vaizi Mehmet Emin Çiftçi, Allah'ın kendilerine emanet olarak verdiği nimetlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi.
Çiftçi, 'Öncelikle Allah'a hamd ediyoruz. Çünkü yüce Allah bize birçok nimet ve imkan vererek bize lütufta bulundu. Allah bize bu nimetlerini ve imkanlarını verip onların korunmasını istedi. Bizi, yeri ve göğü yaratan Allah'tır. Bize göz, kulak ve hayat veren Allah, bu nimetleri yerli yerinde kıymetini bilerek kullanmamızı ister. Bizler de bu nedenle Allah'ın bize vermiş olduğu emanetlere sahip çıkıp, zararlı alışkanlıklardan uzak durmalıyız.' şeklinde konuştu.