Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından istimlak bedelleri ödenen Hızmalı Mahallesindeki 85 yapının yıkım çalışmalarına başlanıldı.
Karakoyun, Hızmalı, Süleymaniye, Akşemsettin ve Devteşti Mahallesinin trafik akışını rahatlatacak proje kapsamında Hızmalı Mahallesi ile Karakoyun Mahallesi arasında köprülü kavşak çalışması yapılacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karakoyun köprülü kavşak projesi kapsamında Hızmalı mahallesindeki yıkım çalışmalarına katıldı. Mahalle sakinleriyle birlikte yıkım çalışmalarını izleyen Başkan Çiftçi, teknik ekipten yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İş makineleriyle gerçekleştirilen yıkım sırasında oluşan tozdan çevredeki vatandaşların etkilenmemesi için sürekli olarak alana su püskürtüldü.

5 MAHALLENİN TRAFİK AKIŞINI RAHATLATACAĞIZ
5 Mahalleyi kapsayan Karakoyun köprülü kavşak projesi ile trafik akışının doğru bir ağ ile rahatlatacaklarını ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 'Şanlıurfa'nın temel sorunlarına el atıyoruz. Karakoyun Mahallesi Karakoyun deresi ile Süleymaniye Mahallesi arasında ulaşımı rahatlatabilmek Karakoyun köprülü kavşağı, Karakoyun deresinin sağ ve sol tarafının genişletilmesi, bulvar haline getirilmesi ve bunun da Süleymaniye mahallesi ile Devteşti bölgesine bağlanması projesi var. Süleymaniye mahallesinde yıkım çalışmalarına başladık. 85 yapının bedeli Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığımız tarafından kamulaştırma bedelleri ödenerek 10 milyon liralık bir kamulaştırmayla buranın yıkımı gerçekleştiriliyor. Amacımız Şanlıurfa'daki trafik sorununu doğru aksları birbirine bağlayarak ve bu ağı doğru bir şekilde kurarak bunu çözebilmek ve bunun için somut adımlar atıyoruz. Kamulaştırma ve köprülü kavşak projelerini gerçekleştiriyoruz. Karakoyun Köprülü kavşağımız ihale aşamasındadır. Şehri tamamıyla masaya yatırdığımızı ve trafik sorununun çözümü noktasında kadro olarak somut adımlar atarak çalışmalara başladık. Köprülü kavşakların imalatları başladı iki imalat kuzey yönünde başladı. Buradaki projemiz Karakoyun, Hızmalı, Süleymaniye, Akşemsettin ve Devteşti'nin trafik akışını da rahatlatacak. Şehri doğru bir aksla birbirine bağlayacağız. Zor bir çalışma ve büyük bir bütçe ile Şanlıurfa'nın geleceğini düşünerek geleceğini planladığımız için bu zorluğu göğüslüyoruz' dedi.