Yüksel Polat

ŞİKOP üyesi İsot üreticilerini ziyaret eden AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat isotun Şanlıurfa'nın marka değeri olduğunu belirterek ; İsotumuza da üreticimize de sahip çıkacağız' dedi.

Şanlıurfa'nın sorunlarını tespit etmek için sürekli olarak çeşitli ziyaretlerde bulunan, toplantılara katılan ve çözüm üretmek için de sürekli olarak girişimlerini sürdüren AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Vildan Polat, Türkiye 'de üretilen yaş ve kuru isotun büyük bir bölümünü üreten Şanlıurfa İsot Üreticileri Kooperatifini ( ŞİKOP) ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Polat sorunların çözümü harekete geçeceklerini belirtti.

Sırrın Mahallesinde kurulu isot kurutma alanlarından 45 Derecelik sıcağın altında çalışan işçiler ile bir araya gelen Vildan Polat bir süre kadın işçileri ile sohbet ederek sorunlarını dinledikten sonra ŞİKOP Başkanı Bekir Polat'tan Şanlıurfa'daki isot üreticilerinin sorunları hakkında detaylı bilgi aldı.

Yer tahsisi hala gerçekleşmedi

Türkiye'de üretilen kuru isot ve isot salçasının çok önemli bir miktarını ŞİKOP Üyesi esnafın tek başına ürettiğini belirten ŞİKOP Başkanı Bekir Polat yaptığı bilgilendirmede ; Şanlıurfa'nın en önemli marka değerlerinden olan Şanlıurfa ve Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan isot hali hazırda üretiminin her aşamasında binlerce insana istihdam sağlamaktadır. Çiftçimizden, esnafımıza, kadınlarımızdan nakliyecilerimize kadar binlerce insanımızın geçim kapısı olan isot Şanlıurfa'nın kültürel, ekonomik bir değeridir. Orijinal Urfa isotu güneş altında kurutulandır. Dolayısı ile bizlerin de geleneksel Urfa İsotunun üretimini kurutma alanlarında gerçekleştiriyoruz. Daha hijyenik ve sağlıklı üretim yapabilmemiz, üretim kapasitesini arttırmamız ve Şanlıurfa'ya daha fazla katma değer üretmemiz için ŞİKOP üyelerine yer tahsisi yapılması gerekiyor. 6 Yıl önce yaptığımız başvuru neticesinde hala ŞİKOP'a yer tahsisi yapılmasını bekliyoruz' diyerek AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat'tan sorunu çözümü için destek beklediklerini dile getirdi.

Vildan Polat; İsot Şanlıurfa'nındır. İsotumuza da üreticimize de sahip çıkacağız.

ŞİKOP Başkanı Bekir Polat'tan ve üreticilerden yaşadıkları sorunları dinleyen AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat ise İsotun Şanlıurfa'dan tüm Türkiye'ye yayılan eşsiz bir lezzet olduğunu ve en büyük özelliğinin güneşte kurutularak işlenmesi olduğunu belirterek; Şahsen benim de kendi ellerim ile yaptığım eşsiz lezzetimiz isot üretim tekniği olarak sıradan pul biber değildir. İsot Şanlıurfa'nın en önemli lezzetlerinden ve marka değerlerindendir. Bugün binlerce çiftçimiz, Üreticimiz, kadınlarımız, esnafımız isot üretiminden geçimini sağlamaktadır. Bizler de bu üretimin daha sağlıklı koşullarda gerçekleşmesi, ürün çeşitliliğinin artması için üreticimizin sorunlarını inşallah en kısa sürede çözmek için gayret sarf edeceğiz. İsot Şanlıurfa'nındır. İsotumuza da üreticimize de sahip çıkacağız.' dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren ŞİKOP üyeleri de hassasiyetinden ötürü Vildan Polat'a teşekkür ederek ; Sağ olsunlar Vildan Polat hanım sağlıktan trafiğe, eğitimden esnafın sorunlarına kadar Şanlıurfa'nın sorunları konusunda vatandaşın arasında. Sorunları dinliyor, girişimlerde bulunuyor, Şanlıurfa için çaba sarf ediyor. Bu sıcağın altında buraya kadar gelip sorunlarımızı, dertlerimiz dinlediği için kendisine teşekkür ediyoruz' dediler.