Haber Merkezi / Bir süredir bölgede hazırlık çalışmaları yapan ve meteorolojik verileri değerlendiren Ezel Havacılık ve Turizm Şirketi, bugün güneşin ilk ışıklarıyla birlikte gökyüzüne yükselttiği balonlarla, ticari uçuşlara başlama müjdesi verdi.
Göbeklitepe'de bugün gerçekleşen tanıtım uçuşuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardımcısı Şahin Aslan, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Ezel Havacılık ve Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Ezel ile basın mensupları katıldı.
Gün doğmadan başlayan hazırlıkların ardından sıcak havayla doldurulan balonlara binen Başkan Beyazgül ve beraberindekiler, Göbeklitepe'den gün doğuşunu ve Şanlıurfa'yı seyrettiler. Yaklaşık yarım saat süren ve güvenli bir şekilde sona eren uçuşun ardından yapılan açıklamada, ticari uçuşların yaklaşık yirmi gün sonra başlayacağı belirtildi.
Otuz yılı aşkın süredir Kapadokya'da turistik balon uçuşları gerçekleştiren şirketin sahibi Bilge Ezel, Göbeklitepe'nin insanlık tarihi açısından çok önemli bir yeri olduğunu, buranın mistik ortamı ve yüksek enerjisi ile dünyanın birçok yerinden insanı cezbettiğini söyledi. Daha şimdiden Göbeklitepe'de balonla seyahat için rezervasyon başvuruları geldiğini ifade eden Ezel, bölgenin balon turizmi açısından Kapadokya'dan sonra Türkiye'deki ikinci en büyük merkez olacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.
Başkan Beyazgül: Balon Festivali Düzenlenecek
Balonla Şanlıurfa semalarında gerçekleşen uçuşa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'nin, Hz. Adem'in gökten indiği bir merkez olarak kabul edildiğini ve bugün kendilerinin de balonla yerden göğe doğru yükselmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.
Balonla uçuşun ayrı bir güzelliği olduğunu dile getiren Beyazgül, 'Bir süre önce Urfa semalarında balonlar uçuşacak demiştik. Bugün ilk denemesi yapıldı ve arkası gelecek, Urfa semaları renk renk olacak. Balon, turizmin önemli bir parçası. Balonla başlayacak ivme, turizmin diğer sektörlerini de harekete geçirecek, güçlendirecek.' diye konuştu.
Önümüzdeki dönemde balonla ilgili daha farklı etkinlikler planlandığını, dünyaca ünlü baloncuların Şanlıurfa'ya geleceğini ve balon festivali düzenleneceğini ifade eden Beyazgül, balon turizminin başlatılmasında desteklerinden dolayı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'e, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ilçe belediyelerine teşekkür etti.
Vali Yardımcısı Aslan: Şanlıurfa ve Göbeklitepe'ye Ciddi Katkı
Sunacak
2019 Göbeklitepe Yılı çerçevesinde planlanan faaliyetlerden birinin de balon turizminin başlatılması olduğunu ifade eden Şanlıurfa Vali Yardımcısı Şahin Aslan da, bundan sonra düzenli olarak Şanlıurfa'nın tanıtımına hizmet edecek balon uçuşlarının devam edeceğini söyledi.
Balon uçuşlarının Şanlıurfa tanıtımının bir parçası olacağını ve merkezinin Göbeklitepe olacağını kaydeden Aslan, balon turizminin başlamasıyla Şanlıurfa'nın tanıtılabilecek tüm tarihi turistik özelliklerinin de bu sürece dahil edileceğini belirtti.
Göbeklitepe'de gerçekleştirilen ilk balon uçuşlarının mutluluk verici olduğunu dile getiren Aslan, 'Ümidimiz, balon turizminin pandemi sonrası Şanlıurfa ve Göbeklitepe tanıtımına ciddi bir katkı sunmasıdır. Şanlıurfa ve Göbeklitepe'nin, dünyada balon turizminin önemli bir destinasyonu haline gelmesini diliyor, şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.' diye konuştu.

Ezel: Kapadokya'dan
Sonra Bir İlk
Ezel Havacılık ve Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Ezel ise, dünyadaki bir numaralı sıcak hava balonları uçuş merkezi Kapadokya'dan sonra, Türkiye'de ikinci yer olarak tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'de balon turlarını başlatmaktan büyük heyecan duyduklarını ifade etti.
Balon uçuşlarıyla Şanlıurfa ve Göbeklitepe'nin dünyanın her yerinden çok özel misafirleri ağırlayacağını dile getiren Ezel, Şanlıurfa semalarındaki balonların tüm dünya vatandaşlarına hizmet vereceğini söyledi.
Göbeklitepe'de balon turlarının başlatılmasında Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ilçe belediye başkanlarının önemli katkıları olduğunun altını çizen Ezel, çok başarılı test uçuşları yaptıklarını ve yaklaşık 20 gün sonra ticari uçuşlara başlayacaklarını açıkladı.