Seyfullah POLAT/ Eyyübiye İlçesi, Altınbaşak Köyü, Zeytinli Mezrasında bulunan ve kimi rivayetlere göre 'Hz. Nuh'un Zeytini' yerel halk arasında 'Göbekli Ziyaret' ' Ağaçların Göbeklitepe'si' diye bilinen Cudi Vadisi Anıt Zeytin Ağacı'nın korunması ve çevresinde peyzaj düzenlemesi yapmak üzere Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.
Hafta başında ağacı gündeme getiren ve sık sık bu konuda haberler yapan Gazetemiz GAPGündemi'nin Yazı İşleri Müdürü ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Harran Üniversitesi Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan ile birlikte Cudi Vadisi Anıt Zeytin Ağacını Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçelere Daire Başkanlığı teknik ekibi ile birlikte ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçelere Daire Başkanı Fadıl Topdağ teknik ekip ile birlikte alanda incelemelerde bulunarak notlar aldı.
Gazetemize açıklamada bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı ' Cudi Vadisi Anıt Zeytin Ağacı'nın Şanlıurfa için önemli bir değer olduğunu belirterek; ' Çapı 10,68 metre yüksekliği ise yaklaşık 11 metre olan zeytin ağacımız hem ağaç olarak hem de diğer yönleri ile büyük önem arz etmektedir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak bu değerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için yaptığımız ön incelemenin ardından atılabilecek adımlar konusunda önümüzdeki günlerde teknik ekiplerimiz ile birlikte bir toplantı düzenleyerek bir yol haritası çıkartacağız' dedi.