Haber Merkezi / Özel Urfa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek Müdür Şükrü Aslan ile eğitim gören çocuklar ve aileleriyle görüştü. Yaklaşık 300 öğrencinin özel rehabilitasyon eğitimi gördüğü merkezde ailelere ve eğitmenlere seslenen Baydemir, belediyelerin sadece yol, su ve kanalizasyon hizmeti yapan kurumlar olmadığını belirterek, "Belediyeyi belediye yapan aslında sosyal politikalardır" dedi. Ancak devlet ve hükümetin giderek sosyal boyutunu yitirdiğine dikkat çeken Baydemir, "Tam da bu noktada olması gereken sosyal devlet olgusunu, mekanizmasını yerel yönetimler eliyle yaşama geçirmek gerekiyor. Yerel yönetimlerin en ayırt edici özelliği yurttaşın, halkın direk dokunabileceği, gidebileceği, meramını anlatabileceği, kendi diliyle hizmet talep edebileceği bir mekanizma haline dönüştürmektir" dedi. "Urfa'da yaşayan her dezavantajlı yurttaşımızın, engellinin, zihinsel engellinin, travma yaşamış herkesin ikinci ailesi belediyelerimiz olacaktır" diyen Baydemir, Urfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü belediyeler engellilerin evleri olacağını söyledi.
Hayalim Urfa'yı engelli dostu kente dönüştürmek
Özel Rehabilitasyon Merkezleri'nin de çalışmalarının paydaşı olacağının altını çizen Baydemir, "Benim en büyük arzum, en büyük hayalimden biri de Urfa'yı engelli kent dostu haline dönüştürmektir" dedi. Baydemir kaldırımı, üst geçidi, al geçidi, toplu taşımasıyla, yurttaş bilinciyle bir gün herkesin engelli olabileceğinden hareketle toplumsal bilinçlenmeyi sağlamak için çalışma yürüteceklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'ne gösterilen teveccühün ilçe belediyelerine de gösterilmesi gerektiğini belirten Baydemir, "Zira belediyecilik bir ekip işidir. Büyükşehri ile Haliliyesi, Karaköprüsü, Eyyübiyesiyle bir ekip oluşturabilirsek inşallah sürecin tümünü göğüsleme ve birlikte yaşama geçirebiliriz" dedi.
Ailelerin yükünü paylaşacağız
Bütün engellilerin eğitim ve meslek edindirme kurslarından geçirileceğini ifade eden Baydemir, aynı zamanda oluşturacakları danışmanlık merkezi ile engellilerin hem özel sektörde hem de kamu sektöründe istihdam edileceklerini söyledi. Engellilerin ailesinin yükünün Büyükşehir Belediyesi olarak paylaşacaklarının altını çizen Baydemir, ailelere seslenerek, "Yaptığı iş, kutsaldır. Yüreklerinizi daraltmayın. Ama o yükü sizlerle birlikte paylaşacağız inşallah. Sizi yalnız bırakmayacağız" diye konuştu. Bu bağlamda Diyarbakır'da edindikleri deneyimi Urfa'da da hayata geçireceklerini belirten Baydemir, Urfa'nın daha yaşanılabilir, sosyal yaralarının daha hızlı saran, sosyal dayanışma ağlarını kuran bir model kent olarak civar illerine örnek olacağını söyledi.

Demirkol'a taziye ziyareti
Baydemir, Ak Parti Urfa Milletvekili Fevzi Demirkol'a vefat eden kayınpederinden dolayı taziye ziyaretinde bulundu.