İLKHA/ Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde faaliyet yürüten Kızılay, bu yıl da 29 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında kutlanacak olan Kızılay Haftası'nda yürüttüğü faaliyetlere dair kamuoyunda farkındalık oluşturmak, gönüllülük ve sosyal sorumluluk konularında bilinç oluşturmak için çalışmalar yürütecek.
Tüm dünyanın aylardır mücadele ettiği Covid-19 pandemisinden en çok etkilenenler arasında öğrenci ve gençlerin olması sebebiyle 'Senin Desteğin Oldukça Her Ev Bir Okul' kampanyasını başlatarak uzaktan eğitime destek veren Kızılay, hafta boyunca öğrencilere Kızılay'ı anlatacak.
Toplu etkinliklerin yapılamadığı pandemi döneminde, anaokulundan liseye kadar her gruptan öğrenciyle EBA sistemi üzerinden bir araya gelecek olan Kızılay, hazırladığı basit ve eğlenceli illüstrasyonlarla (resim, dijital yayın) hem haftanın önemini bilgilendirici ve eğitici dokümanlarla öğrencilerde farkındalık oluşmasına yardımcı olacak.
'Bu yıl Kızılay Haftası'nda sürdürdüğümüz tüm çalışmalara ilişkin kamuoyunda bir bilinç oluşturmayı hedefliyoruz'
Kızılay'ın özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücünü, yardımsever halktan aldığını belirten Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, 'Kızılay ailesi olarak bizim en büyük gayemiz yardım bekleyen insanların ihtiyaçlarına anında cevap vermek. Bu gaye doğrultusunda dur durak bilmeden, ihtiyacım var diyene yardım götürüyoruz. Gönülden gerçekleştirdiğimiz yardım çalışmalarımızda hayırseverlerin katkıları ise büyük. Hayırseverler bize destek oldukça Kızılay'ın merhamet elini uzatmaya devam edeceğiz. Bu yıl Kızılay Haftası'nda sürdürdüğümüz tüm çalışmalara ilişkin kamuoyunda bir bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Kızılay'ımızı özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize tanıtmak ve Kızılaycılık ruhuyla onlarda bir gönüllülük bilinci oluşturmak için çalışacağız.' dedi.