Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü dolayısıyla Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen kutlama programında yaptığı konuşmaya, İstanbul'u ve İstanbulluları selamlayarak başladı.

İstanbul'u ezanla, namazla buluşturanın Fatih Sultan Mehmet, Müslümanlık ile buluşturanın, dili dualı, alnı secdeli, yüreği imanlı Fatih'in ordusu olduğunu dile getiren Erdoğan, ''Rabbimizin huzurunda söz veriyoruz, bu şehre namahrem elinin uzanmasına asla izin vermeyeceğiz. Ezanlarımıza söz söyleyen dillere geçit vermeyeceğiz. Fatih'in ve sancağımızın yere düşmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Şehitlerimizin, gazilerimizin ruhlarını asla muazzep etmeyeceğiz'' diye konuştu.

Bu aşk ve inançla bu yolda yürümeye devam edeceklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Zulüm 1453'te başladı' diyen, 'Pontus Soykırımı, Ermeni Soykırımı' diyen hainlere göz yummayacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'u, ulu mabetlerde, kutsal emanetler başında kesintisiz Kur'an okunan bir şehir olmaktan çıkarmaya çalışanlara imkan tanımayacaklarını belirterek, ''İstanbul'un yüreğinde 562 yıldır yanan fetih ışığını söndürmek isteyenlere asla meydanı bırakmayacağız. Bu ülkeyi bölmek, bu milleti parçalamak için her yola başvuranlara yol vermeyeceğiz'' dedi.

''Fetih Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmaktır''

Fetih kutlamalarına katılanların fethin ne olduğunu gayet iyi bildiklerini ifade eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Fethin ne olduğunu kavramak, daha iyi anlamak için şöyle bir kendi tarihimize, medeniyetimize dönüp bakmak mecburiyetindeyiz. Fetih nedir? Fetih hicrettir. Fetih Mekke'dir. Allah'ın yeryüzündeki evi olan Kabe'yi tüm putlardan temizlemektir. Fetih Kudüs'tür. Hazreti Ömer'in Hristiyanıyla, Yahudisiyle tüm inançlara saygı içinde ilk kıblemiz Mescidi Aksa'ya İslam mührünü vurmasıdır. Fetih Endülüs'tür. Kurtuba'sıyla, Granada'sıyla dünyanın en güzel mimarisini, edebiyatını, kültürünü inşa etmektir. Fetih Semerkant'tır, Buhara'dır. Orta Asya'nın bozkırlarında tarihin en büyük medeniyetlerinden birini kurmaktır. Fetih, Selahaddin Eyyubi'dir. Küdüs'te yeniden İslam bayrağını dalgalandırmaktır. Fetih 1994'tür. İstanbul'a, Fatih'in mirasına hizmet etmektir. Fetih, Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmaktır.''

Fetihin, 12 yıldan beri Türkiye'nin ve milletin makus talihini tersine çevirmek, bunun için mücadele etmek olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Fetih inşallah 7 Haziran'dır. Yeni Türkiye yolunda bu önemli dönüm noktasını, birlik, beraberlik, kardeşlik içinde başarıyla geçmektir. Fetih, yeniden diriliş ve yeniden yükseliş için bir olmaktır, iri olmaktır, diri olmaktır, kardeş olmaktır ve hep birlikte Türkiye olmaktır'' dedi.

"Bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların yanında yer alanlara aydın diyemem"

"Biz bu ülkede bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların ne olduğunu çok iyi biliyoruz" diyen Erdoğan, "Şimdi bazı aydınlar çıkmış, bunlar aydın değil, bunlar karanlık. Bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların yanında yer alanlara ben aydın diyemem. Bu ülkede 15 yaşındaki bir delikanlıyı 3. kattan atmak suretiyle bıçaklayıp, üzerinden arabayla geçen o kişiler, 50 kişinin ölümüne neden olanlara sahip çıkanlara biz aydın diyemeyiz" şeklinde konuştu.

"Bu gazete Pensilvanya ile sıkı bir iş birliği içinde"

Erdoğan, "ABD'de New York Times diye paçavra var. Bu gazete daha önce de defalarca yaptığı gibi geçtiğimiz günlerde bizimle ilgili bir yazı yayımladı. Neymiş? Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar varmış. Ülkemizde şu anda her türlü fitnenin başını çeken 2 yayın organı üzerinden bizi eleştirmeye kalkmışlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bu gazete bugün bizim için söylediklerinin, yazdıklarının benzerlerini 1896'da Sultan Abdülhamit için yazıyordu. Bu gazete o gün Osmanlı Devleti'ne ve onun başındaki kişiye karşı kustuğu kini bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve onu temsil eden şahsıma yöneltiyor. Gazetenin sahipleri hep aynı aile, çizgide değişiklik yok. Ermeni lobisine yakınlığıyla bilinen bu gazete, son zamanlarda Pensilvanya ile sıkı bir iş birliği içinde"

"Düşün artık milletin yakasından"

"KPSS sorularını çaldılar, 'himmet' diyerek milletin çoluğunun çocuğunun rızkını çaldılar, Suriye'deki kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların önünü kesip, onların hayatını çaldılar" diyen Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilen yardımlarla ilgili spekülasyonlara girdiler. Bu casusluktur, bu ajanlıktır, bunun hesabını da verecekler. Düşün artık milletin yakasından" ifadelerini kullandı. AA