Haber Merkezi / Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynelabidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi yönetimi ile bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantının açılışında söz alan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade, yoğun gündem içerisinde böyle bir toplantıya iştiraklerinden dolayı başkanlara teşekkür etti. Dernek olarak tek kaygılarının Şanlıurfa olduğuna dikkat çeken Başkan Sade, 'İlimize, Bölgemize ve Ülkemize faydalı olmak için hiçbir karşılık beklemeden çalışıyoruz. Bizim gibi düşünen kesimlerle sık sık bir araya gelerek sorunlarımızı çözüm önerileri ile birlikte masaya yatırıyoruz. Bu yılsonuna kadar 3 önemli projeyi inşallah Başkanlarımın da destekleriyle hayata geçireceğiz. Aralık ayı içerisinde Bakanlığımızın da desteğini alarak yurt içinden ve yurt dışından Turizm yatırımcılarını Şanlıurfa'da buluşturarak 'Turizm'de Fırsatlar Şehri: Şanlıurfa' toplantısını gerçekleştireceğiz. Bu toplantıdan sonra çok önemli somut gelişmelerin olacağına inanıyoruz. Daha önce Eskişehir Şubemizin gerçekleştirdiği bir toplantıyı daha da geliştirerek yabancı ülkelerin Büyükelçilerini Şanlıurfa'da ağırlayacağız. Yine ilimizde okuyan yabancı uyruklu öğrencilerle toplantılar yaparak kendi ülkeleriyle Türkiye arasında başta ticari olmak üzere birçok alanda işbirliğini geliştirme adına çalışmalar yapacağız. Devletimiz ve kurumlarımız kendi üzerlerine düşeni zaten yapıyorlar. Biz de özel sektör temsilcileri ve STK olarak üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz. Özellikle körfez ülkelerinden yatırımcıların gelmesi için çabalarımız var. Çabalarımız fabrikalara dönüşüyor. Birlikte ve beraber olunca üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur' şeklinde konuştu.

CANPOLAT: İMRENDİĞİMİZ
İLLERİ GEÇECEĞİZ
Toplantıda söz alan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin uyum içerisinde çalıştıklarını bunun da halkımıza refah ve huzur olarak yansıyacağını söyledi. Bu gidişat sayesinde güzel günlerin daha da yakına geldiğini belirten Canpolat, 'Aynı gemide ve aynı yöne doğru hareket ediyoruz. Biz kurumlar ve Belediyeler bu şekilde davranırken STK'larımızın ve iş dünyamızın da bizimle birlikte hareket ettiğini mutlulukla müşahede ediyoruz. 19,4 yaş ortalaması olan ve istihdam ihtiyacı her geçen gün artan bir ile hizmet ediyoruz. Sizin gibi istihdam yönünde faaliyet gösteren STK'larımızın her zaman yanında olacağız. Bu gayretle imrendiğimiz illeri geçeceğimize inanıyorum' dedi.

KUŞ: EYYÜBİYE TURİZM
KONUSUNDA HAKETTİĞİ
YERDE DEĞİL
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş Eyyübiye'nin Turizm konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, bu potansiyeli değerlendirebilme çabasında olduklarını söyledi. Göreve geldikleri andan bu yana sürekli sahada olduklarını söyleyen Başkan Kuş, 'Bir yandan gönül belediyeciliğini gerçekleştirmeye çalışırken öte yandan ilçemizin eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Bu hususta ilçemize gösterdiği hassasiyetten ve yardımlarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Birlikte birçok başarıya imza attık. İnşallah ilçemizi her anlamda hak ettiği konuma kavuşturacağız' şeklinde konuştu.

BEYAZGÜL: TAŞIYLA
TOPRAĞIYLA MÜBAREK BİR ŞEHRE HİZMET EDİYORUZ
Çalışmalarını ibadet aşkıyla gerçekleştirdiklerini söyleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynelabidin Beyazgül, zorlukları aşmada en önemli motivasyonlarının bu düşünce ile hareket etmek olduğunu söyledi. Başarılarının altında yatan en önemli sebebin dayanışma olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, 'Dayanışma içerisinde ve sevgiyle yol yürüyoruz. Birlikte hareket edersek çok güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak ayırım yapmadan bütün elçi belediyelerine destek olmaya çalışıyoruz. Tarımsal ve Turizm potansiyelimizi memleketimiz adına ranta dönüştürmek için azami gayret içerisindeyiz. Sadece eleştiren değil, çözüm önerileri de ortaya koyan TÜMSİAD'ın da ilimiz için yaptıklarının farkındayız. Her zaman yanlarında ve destekçisi olacağız. Taşıyla toprağıyla mübarek bir şehre hizmet yolunda Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın' dedi.