Seyfullah POLAT / Myanmar'daki Budist rejimin sistematik soykırımından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için İHH tarafından başlatılan 'Bambu ev' kampanyasına bir destek te Şanlıurfa Gazeteciler Birliği'nden geldi. Dernek Başkanımız Veysel Polat, hayırsever üyelerden toplanan 1.500 TL bağışı, İHH İl Temsilcisi ve Bölge Koordinatörü Behçet Atila'ya teslim etti. Atila, toplanan yardımlarla yapılacak olan bir eve, Mayıs ayında Cenab-ı Hakk'ın Rahmetine kavuşan değerli büyüğümüz Mehmet Talat Akay'ın isminin verileceğini müjdeledi.

POLAT: URFAMIZ, İNSANİ HASSASİYETİYLE DÜNYA ÇAPINDA BİR ÖRNEKTİR
İHH'nın Arakanlı Müslümanlar İçin, 500 bambu ev, 1 Okul ve 2 Mescid ve 2 Derin Su Kuyusundan oluşacak olan 'ŞANLIURFA MAHALLESİ' Projesiyle ilgili değerlendirmede bulunan ŞGB Başkanı Veysel Polat, yardıma muhtaç insanlar için örnek bir özveriyle çalışan STK'ların faaliyetlerine katkı sunabilmenin kendilerine büyük bir huzur verdiğini dile getirdi. Polat, 'Urfamız sahip olduğu değerleriyle, insani hassasiyeti ve hoşgörüsüyle sadece ülkemiz için değil, dünya genelinde de bir örnek teşkil ediyor. İslam Coğrafyasını kan gölüne çevirenler, ilim beldelerini yakıp yıkarak taş devrine götürenler buradan kaçan insanlara da kapılarını kapatıyor, ülkelerine kabul etmiyor. Biz bu noktada onları anlayabiliyoruz çünkü varlık amacı İslam'ı zayıflatmak olan bir anlayıştan, bu dinin mensubu insanlara el uzatmasını bekleyemezsiniz. Yapay sınırlarla 100 yıl önce bizden koparılan bu insanlar, bizim insanımız, komşumuz, akrabamız. Din kardeşlerimiz' diyerek ülkemize sığınan muhacirlerin, ümmet şuuruna sahip insanların sorumluluğu olduğunu ifade etti.


'BU İNSANİ DRAMI BU İNSANLARA YAŞATANLAR ELLERİNİ OVUŞTURARAK URFA'YI İZLİYOR'
Şanlıurfa'nın, 7 yılı aşkın bir süredir 400 binin üzerinde muhacire ev sahipliği yaparak önemli ve başarılı bir sınav verdiğine dikkat çeken Polat, 'Bu elbette kolay bir durum değil. Büyük bir nüfus söz konusu ve bu ister istemez hayatın her alanını etkiliyor. Birtakım olumsuzlukların yaşanmaması eşyanın tabiatına aykırıdır. İnsanın olduğu her yerde olumsuzluk ta olur. Bu insani dramı bu insanlara yaşatanlar ellerini ovuşturarak Urfa'yı izliyor. Takip ediyorlar. Aramızda dolaşıyorlar. Bir yara varsa, 'Nasıl kaşır, nasıl kanatırız' diye hesap kitap yapıyorlar. Amaçları ve varlık nedenleri neyse onu yapıyorlar. Bizim bu tip görevli kimselere dikkat etmemiz gerekiyor. Olaylara sakin ve sükunetle yaklaşmalıyız. Şanlıurfa halkı bugüne kadar örnek bir sınav verdi ve içinde Ensar şuurunu yaşatan bu halk bundan sonra da Lawrence'ları ve onların yerli işbirlikçilerini hüsrana uğratmaya devam edecektir' diyerek son dönemde yaşanan provakatif olaylara dikkat çekti.

TALAT AĞABEYİMİZİN İSMİ, ARAKAN'DAKİ BİR EVDE YAŞAYACAK
Üyeler arasında toplanan yardımın bir bambu evin yarısını karşıladığını belirten Polat, 'İHH, bu güzel projeyi Mart ayında duyurmuştu. Biz de Mayıs ayında Cenab-ı Hakk'ın Rahmetine kavuşan derneğimizin Başkan Yardımcısı Talat ağabeyle birlikte nasıl katkı verebileceğimizi istişare ettik. Kızılay'daki görevinde de hayır için koşturuyordu ve bu projeye de aynı heyecanla yaklaştı. Ama nasip olmadı ve buraya onsuz geldik. Toplanan yardımı teslim ederken İHH İl Temsilcisi ve Bölge Koordinatörü Behçet Atila kardeşimizden bir ricada bulunduk. Arakanlı kardeşlerimizden Talat ağabey için 'Fatiha' istedik. Kendisi bunun yanında yapılacak evlerden birine Talat Ağabey'in ismini vereceklerini müjdeledi. Çok mutlu olduk. Allah yardımcıları olsun ve hayırlarını bereketlendirsin' diyerek sözlerini noktaladı.

ATİLA: İNŞALLAH KISA SÜRE SONRA MAHALLEMİZİ KURMAYA BAŞLAYACAĞIZ
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İHH İl Temsilcisi ve Bölge Koordinatörü Behçet Atila, 'Arakanlı kardeşlerimiz için 500 bambu ev, 1 Okul ve 2 Mescid ve 2 Derin Su Kuyusundan oluşacak 'ŞANLIURFA MAHALLESİ' projemiz devam ediyor. Hayırseverlerden, kurumlardan, STK'lardan olumlu geri dönüşler alıyoruz. En kısa zamanda bu mahallenin kurulmasını arzu ediyoruz. Su kuyuları kazıldı, yani mahallemizin artık suyu var. İnşallah kısa zamanda evler de kurulmuş olacak' diyerek projenin güzel bir şekilde ilerlediğini dile getirdi.

ATİLA: ŞANLIURFA
GAZETECİLER BİRLİĞİ'NE
TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Yapılan her yardımın kendileri için önemli ve değerli olduğunu hatırlatan Atila, 'Allah, bizlerden ve diğer hayır kuruluşlarımızdan yardımını esirgemeyen tüm kardeşlerimizden, bağışçılarımızdan razı olsun. Damlaya damlaya göl oluyor ve o gölden birçok ihtiyaç sahibi nasipleniyor. Şanlıurfa Gazeteciler Birliği'ne üye Basın mensubu kardeşlerimiz faaliyetlerimizi destekliyor. Projelerimizi ve hedeflerimizi haberlerle kamuoyuna yansıtmak bizler için büyük bir yardım. Sizlerden gelen bu yardımla, Arakanlı kardeşlerimiz için inşa edilecek Şanlıurfa Mahallesi'nde bir ev yapacağız ve bu eve Rahmetli Mehmet Talat Akay'ın ismini vereceğiz. Kendisi Urfa'nın yetiştirdiği müstesna şahsiyetlerden biridir. Sadece basın camiasında değil, Kızılay'daki çalışmalarıyla da birçok ihtiyaç sahibinin derdine derman olabilmiştir. İsminin bu şekilde yaşatılması bizleri de çok mutlu edecek. Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat kardeşime ve bizlerden yardımlarını esirgemeyen değerli üyelerine teşekkür ediyoruz' diyerek kampanyaya destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.