İshak Polat / Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu, Deniz Feneri Derneği, MÜSİAD ve Memur- Sen tarafından Arakandaki zulümden kaçarak Bangladeş'e sığının Arakanlı Müslümanlar için yaptırılan evlerin bin adeti bitirilerek hak sahiplerine teslim edildi.

52 Afrin Şehidinin ismi Arakanda da yaşayacak.
İnsani Yardım Platformu, Denizfeneri Derneği, MÜSİAD ve Memur-Sen tarafından geçen yıl başlatılan kampanya dahilinde 22 m2'den oluşan ve bambu ağaçtan oluşan evlerin yapımı tamamlanırken bu evlerin 52 tanesine Afrin'e yönelik gerçekleştirilen Zeytindalı Harekatında şehit olan 52 askerin ismi verildi. Hayırseverlerin bağışları ile yapılan, su kuyusu, mescit, sağlık ocağı, eğitim birimleri gibi sosyal donatılarında bulundu mahallelerdeki evlere şehitlere vefa borcu olarak onların isimlerini de yapılan birer şilt asarak ölümsüzleştiren STK'lar yaptıkları bu örnek çalışma ile vatan için canlarını verenleri de unutmadıklarını bir kez daha göstermiş oldular.

Gerem; Afrin Şehitlerini de Afrinli mazlumları da unutmadık
Afrin Şehitlerini Arakan'da yaşatan projeye imza atan STK'lardan birisi olan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem konu ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada; Afrin'e yönelik harekat öncesinde, harekat sırasında ve sonrasında Platform olarak oradaki mazlum kardeşlerimize insani yardım ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam ediyoruz. Bunun yanı sıra sınırlarımız içerisinde ve dışarısında vatanımız, milletimiz için canlarını veren şehitlerimiz de unutmadık unutmayacağız. Bu manada Afrin'de canlarını feda edan 52 şehidimizin ismini Bangladeş'teki Arakanlı mazlumlar için yapılan evlere verdik. Bu adım ile şehitlerimize vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemiş olduk. Bunun yanı sıra bu evlerde ve mahallelerde yaşayan Arakanlı kardeşlerimizin de şehitlerimize sürekli Fatihalar göndermelerine vesile olduk' diyerek bu evlerin yapılmasında ve şehitlerimizin adlarının yaşatılmasında emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkürlerini iletti.