Haber Merkezi / Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa'da bir ilk olarak hizmete sunulan Kadın Emeği ve Organik Ürünler pazarını ziyaret ederek vatandaşlara Karaköprü Narı fidanını dağıttı.

Geçtiğimiz yıl girişimde bulunarak Karaköprü narının coğrafi işaret tescilinin alınmasını sağlayan Başkan Baydilli, Karaköprü ile özdeşleşen bu meyvenin yeniden ilçede üretiminin çoğalması ve ilçenin narlık olması için Karaköprü Narı fidanı dağıtımı gerçekleştiriyor.

Karaköprü narının çok eskilere dayanan bir geçmişi olduğuna dikkat çeken Başkan Baydilli bu meyvenin ilçe ile özdeşleştiğini ve bunu tekrar canlandırmak istediklerini belirterek, 'Karaköprü narının patentini yaptığımız başvuru ve uğraşlar sonucu aldık. Biz ilçemizin önemli bir değeri olan nar meyvesinin burada yeniden üretilmesini yani Karaköprü'nün türküde de belirtildiği gibi yeniden narlık olmasını istiyoruz. Bunun için vatandaşlarımıza nar fidanı hediye ediyoruz. Onların da evlerinin bahçelerinde, köylerinde bu fidanları ekip nar ağacı yetişmesini sağlamalarını rica ediyoruz. İnşallah bu çalışmamızla birkaç yıl içerisinde ilçemiz yeniden narlık olacak, her evin ve apartmanın bahçesinde narlar yetişecek, köylerde nar bahçeleri oluşturulacak. Yani Karaköprü Narı gelecek dönemlerde yeniden üretilip hak ettiği değere kavuşacak' diye konuştu.

Başkan Baydilli pazar ziyaretinde nar fidanı dağıtımının yanı sıra bir süre vatandaşlarla sohbet ederek taleplerini dinledi.

Öte yandan performans sanatçısı Sahavet Aslan Canlı Heykel sanatı yaparak KEDÜP pazarına gelen vatandaşlara güzel anlar yaşattı.