Haber Merkezi / Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in görevinden ayrılacağına dair iddialar Şanlıurfa kamuoyunu harekete geçirdi. Tepki gösteren vatandaşlar seslerini basın ve sosyal medya aracılığıyla duyurmak için harekete geçti.
İddialara bir tepki de TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesinden geldi. Konu hakkında görüşlerini açıklayan Şube Başkanı M.Sadık Sade, valilerin kısa geçen görev sürelerinin memleket için kayıp olduğuna dikkat çekti. Başka illerde 4-5 yıl görev yapan valiler olduğu halde Şanlıurfa'nın sık sık vali değiştirmesinin sakıncalı bir durum olduğunu ifade eden Başkan Sade, 'İlimize atanan valiler kısa süre sonra başka illere tayin ediliyor veya merkeze alınıyor. Bir valinin memleketi tanıması için bile belirli bir sürenin geçmesi gerekiyor. Kaldı ki, Abdullah Erin valimizin gayretlerine hem kefiliz hem de şahidiz. Özellikle yabancı yatırımcıların Şanlıurfa'ya gelmesi için harcadığı mesaiyi ve enerjiyi çok yakından biliyoruz. Valimiz bu konuda sarf ettiği gayret birilerinin işine gelmemiş olabilir.
Bu konuda kendisi ile birlikte mesai harcıyoruz, yani birbirimizi iyi tanıyoruz. Eğer iddialar doğru çıkarsa ve valimiz tayin edilirse bu memlekette çalışkan olmanın tayin sebebi olduğuna inanacağız. Hem derneğimiz hem de birlikte hareket ettiğimiz STK'lar olarak bu iddiaların asılsız olduğuna inanmak istiyoruz. Eğer seçim sonuçlarına göre bir değişiklik olacaksa, bu değişikliğin adresi Valilik makamı değildir. Zor bir dönemde önemli görevler ifa eden bir valinin tayin edileceğini düşünmek bile moralimizi bozuyor. Bu memleketteki çalışkan bürokratların ödülü tayin edilmek olmamalıdır. Kimse bu vebalin altına girmemelidir. Yıllardır 'Bu memleketin sahibi yok mu?' diye haykırmaktan bıktık. Çalışan bürokratlarımıza sahip çıkalım ve sudan sebeplerle Şanlıurfa'ya zarar vermeyelim' şeklinde konuştu.