Yüksel POLAT / Şanlıurfa Memur- Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi ve Eğitim- Bir- Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, tüm Şanlıurfalıları Memur-Sen ve Hak- İş tarafından ortak düzenlenecek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mitingine davet etti.
Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan İbrahim Coşkun ; Bilindiği üzere 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Memur- Sen ve Hak-İş' federasyonlarının Şanlıurfa'da ortak bir miting ile kutlayacak olması Şanlıurfa'mız adına sevindirici bir durumdur ve Şanlıurfa'nın tanıtımı için önemli bir organizasyon. Şanlıurfa'nın tanıtımı, ticareti adına önemli bir miting olacağını düşünüyoruz. Dostluk, kardeşlik ve dayanışma içerisinde geçeceğini umduğumuz mitingimizin memur ve işçi kardeşlerimizin kazanılmış haklarının daha da iyileştirilmesi ve sesimizin daha gür çıkması anlamında hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah 1 Mayıs'ı bir bayram havasında kutlayacağız. Memur- Sen ve Hak- İş olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve 1 Mayıs tarihini bekliyoruz. Bu vesile ile tüm Şanlıurfalı kardeşlerimizi de mitingimize davet ediyorum.' Diyerek Sendika olarak amaçlarının kimseyi ötekileştirmeden hak, adalet, barış gibi insani değerler herkesi kucaklamak olduğunu belirtti.
Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinin öncesinde 1 Mayısta yapılacak olan mitingin önemine de vurgu yapan İbrahim Coşkun ; Bizim Memur-Sen ve Hak İş olarak insani bir yaşam için insani bir gelire sahip olmaktır. Bunun için biz Memur- Sen olarak üstümüze düşen vazifeyi yerine getireceğiz ve bunun için gayret göstereceğiz. Hükümetten de beklentimiz de insani yaşam için gereken ücret ve hakların çalışanlara ve memurlara verilmesidir.' Diyerek mitingde kardeşlik havası içerisinde bu isteklerinin en yüksek sesle dillendireceklerini dile getirdi.

Sendika değiştirme baskılarına tepki
Sorumuz üzerine CHP'li Belediyelerde Memur-Sen ve Hak- İş'e bağlı çalışanların sendika değiştirmeleri yönünde bakılar konusunda da açıklamalarda bulunan Memur- Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun bu güne kadar Memur- Sen'e bağlı yaklaşık 5-6 bin Belediye çalışanının sendika değiştirmek zorunda kaldığını ve bu rakam kadar Hak İş'e bağlı çalışanın da bulunduğunu belirterek ; Bu tür baskılar ve uygulamalar insanlarımızı ötekileştirmekten başka öteye gitmeyen uygulamalardır. İnsanlar kendi hür iradeleri ile istedikleri sendikaya üye olmaları kadar doğal bir şey olamaz. Bu tür dayatmalar kabul edilebilir değil' diyerek ilgili yasaların çalışanların haklarını koruduğunu ve hak aramada sendikaların aynı çizgide olması gerektiğini ifade etti.