Yüksel Polat

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği ( ASKON) Şanlıurfa İl Başkanlığı Şanlıurfa'da yerel ve ulusal çapta ekonomi alanında herkesin katılacağı 'Göbeklitepe Ekonomi Zirvesi' ni gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Korona Virüs sebebi ile dünya çapında ülke ekonomileri daralırken pandemi sonrasında ekonominin düzeltilmesi ve ayağa kaldırılması ile ilgili olarak ASKON Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu'da Türkiye ve bölgemiz ekonomisini canlandırılması için atılması gereken adımlar ile ilgili olarak bir toplantı gerçekleştirdi.

Yeni normal sürecin ele alındığı toplantıda başta Şanlıurfa, bölge ve Ülke ekonomisinin canlandırılması ile ilgili olarak atılması gereken adımlar masaya yatırıldı. Toplantı ile ilgili olarak açıklamada bulunan ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurezzak Demir bunun için yerel ve ulusal çapta ekonomi alanında herkesin katılabileceği ' Göbeklitepe Ekonomi Zirvesi' düzenlemeyi hedeflediklerini belirterek; Maalesef, Dünya genelinde ekonomik anlamda küresel bir krizin sürüyor ve bu krizden çıkmak için ülkemizde küçüklü büyüklü işletmelerin yapacağı üretimin arttırılması etkili olacaktır. Bu üretimin arttırılması, alınacak tedbirler ve atılacak adımlar konusunda iş dünyasının temsilcilerinin bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunması önemli bir adım olacaktır. Böyle bir zirvenin Şanlıurfa'da gerçekleşmesini arzu ediyoruz ve ASKON Şanlıurfa Şubesi olarak Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte adını ' Göbeklitepe Ekonomi Zirvesi' koyduğumuz böyle bir organizasyonun Şanlıurfa'da gerçekleştirilmesini hedef olarak önümüze koyduk' dedi.

Abdurrezzak Demir; 'Gerçekleştirmeyi planladığımız Göbeklitepe ekonomi zirvesi ilimiz ve bölgemize ekonomi anlamında büyük getirileri olmasını hedefliyoruz.

Zirve, Şanlıurfa'mızı ön plana çıkartacak marka şehir yapacak. Siyaset alanından, bürokrasiye, İşadamlarından, eğitimci, turizmci ve her kesimi bir araya getirecek. Göbeklitepe Ekonomi Zirvesine ilimiz ev sahipliği yapacak. Amacımız, yeni yatırımlar, işsizliğin bitirilmesi, sanayi yatırımları, dış ticaret ve Şanlıurfa'nın ticaret, turizm, sanayi, sağlık alanlarında daha güzel bir yere gelebilmesi için çalışmalar yapmak. Biz ASKON olarak zirve sonrası Göbeklitepe Ekonomi Zirvesi Platformunun kurulmasını ve bu platformun her yıl ekonomi zirvesi düzenleyerek Şanlıurfa'yı hak ettiği Seviyeye gelmesini sağlayacağız' dedi