A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 10'uncu gününde B Grubu'ndan daha önce çeyrek finale çıkmayı garantileyen ay-yıldızlı ekip, bu galibiyetle B Grubu'nu 3. sırada tamamladı. Milli takımın çeyrek finaldeki rakibi bugün tamamlanacak grup maçlarından sonra netleşecek.

Maça çok iyi servis atarak başlayan Rusya Olimpiyat Komitesi, bu sayede 13-9'luk üstünlük sağladı ve Türkiye'ye molayı aldırdı. Meryem Boz'un sayılarına rağmen Federotseva'nın servislerde Goncharova ve Stratseva'yla pasör çaprazından sayılar bulan Rusya Olimpiyat Komitesi, seti bitirmeye 24-17'lik skorla yaklaştı. Son bölümde çok iyi servis atan ve bloklarda başarılı olan 'Filenin Sultanları', üst üste 4 sayı almasına rağmen ilk set 25-21 kaybetti ve Rusya Olimpiyat Komitesi maçta 1-0 öne geçti.

İkinci sette rakibinin etkili servislerinde manşet almakta zorlanan milli takım, 9-4 geriye düştü. File önünde etkisiz olan ve 16-9 geriye düşen A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tuğba Şenoğlu'nun sayılarıyla farkı 1'e indirdi: 18-17. Tuğba'nın etkili servisleriyle milliler, 23-21 öne geçti. Milliler, seti 25-23 alarak setlerde durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü sette Meryem Boz'un sayılarıyla etkili olan Türkiye, 15-13'lük üstünlük kurdu. Setin sonunda iyi servis atan ay-yıldızlı ekip, seti 25-23 alarak 2-1 öne geçti.

Dördüncü setin başından itibaren iyi servis atan Rusya Olimpiyat Komitesi, rahat bir oyun çıkardığı seti 25-15 kazandı ve durumu 2-2'ye getirdi.

Beşinci ve son sete iyi başlayan Türkiye oldu. Saha değişimine 8-3 önde giden ay-yıldızlı ekip, seti 15-10, maçı da 3-2 kazandı.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da salondan izledi.

Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar: Aklımız yangınla mücadele eden ülkemizde

Milli takımın kaptanı Eda Erdem Dündar ile maçın en skorer ismi Meryem Boz, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Olimpiyatın en önemli dönemecine geldiklerini anlatan Eda, şunları kaydetti:

'Guidetti bize 'Turnuvanın en önemli maçı çeyrek final olacak. Yenilirsek daha ötesi yok. Bunu düşünün.' dedi. Şu an biz çeyrek final için çok istekliyiz. Kaç gündür ülkemizde süre gelen yangın haberlerini alıyoruz. Burada bile çamaşırhaneye gittiğimizde 'Hala sönmedi mi, sizinle kalbimiz' diyorlar. Aklımız yangınla mücadele eden ülkemizde. Onların birkaç saatliğine de olsa aklını voleybola verdirip acılarını unutturabiliyorsak ne mutlu bize. Şunu bilmelerini istiyoruz ki hepimizin kalbi, aklı ülkemizde. Yangında mücadele edenden herkesten Allah razı olsun. İnşallah izleyenler için bu maç biraz enerji vermiştir.'

Rusya Olimpiyat Komitesi'nin çok iyi bir olimpiyat geçirdiğini aktaran milli takım kaptanı, 'Genelde oynadıkları voleybolla hiç alakaları yok. İyi servis atıp iyi manşetle iyi hücum ediyorlar. İyi başlamadık ama geri döndük. Daha çok isteyen taraf bizdik. Bu grup aşamasını galibiyetle bitirmek istiyorduk. Bu galibiyet bize çeyrek final öncesi moral oldu.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaptan Eda, maçın son anlarında birbirleriyle çarpışan Cansu Özbay ve Meliha İsmailoğlu'nun durumuyla da ilgili bilgi vererek, 'Kötü çarpıştılar. Cansu'nun dudağı patladı. Meliha'nın öndeki iki dişi parçalı kırıldı. Parçaları bulduk. İnşallah bir şekilde dişini düzeltecekler. Sahanın her yeri kan oldu ve epey üzüldüler, ağladılar. İkisi de oyuna devam etmek istedi. Maçı bitirmek istediler. Çok şükür ciddi bir şeyleri yok.' diyerek görüşlerini belirtti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Guidetti: Oyuncularım savaşarak kazandılar

A Milli kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti, karşılaşma sonrası AA'ya açıklamalarda bulundu.

Rusya Olimpiyat Komitesi'nin ne kadar iyi bir takım olduğunu anlatan ve maçın zorluğuna dikkati çeken Guidetti, 'Bu maç bizim için çok önemliydi ve oyuncularım savaşarak hatta maçın sonunda kanlarını dökecek kadar mücadele ederek kazandılar. Rusya'yı yenmek kolay değil. Uzun boylu bir takım. Çok kritik bir galibiyete imza attık.' ifadelerini kullandı.

Çeyrek finalde Güney Kore ya da Sırbistan arasında bir tercih yapmadığını dile getiren tecrübeli başantrenör, 'Güney Kore ya da Sırbistan fark etmez. Çok farklı takımlar aslında. İkisinde de büyük yıldızlar var. Güney Kore de Kim gibi bir isim var. Sırbistan dünya yıldızlarıyla dolu. Şu an rakibimizin kim olacağına fazla enerji harcamak istemiyorum. Kuradan sonra bakarız.' değerlendirmesinde bulundu.

Meryem Boz: Bir yanımız mutlu ama bir yanımız buruk

Karşılaşmanın en iyi isimlerinden biri olan Meryem Boz, zor bir maç oynadıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

'Olimpiyatlarda hiçbir maç kolay değil. İki takım da çok iyi savaştı. Bir yanımız mutlu ama bir yanımız buruk. Ülkemizdeki yangınlardan dolayı. Umarım kurada da güzel bir şeyler çekip finale kadar gideriz. Kura sistemini biz de burada öğrendik. Açıkçası 2 ve 3. çapraz eşleşir diye biliyorduk. Avantaj ya da dezavantaj olup olmadığını göreceğiz. Hiçbir maça kolay gözüyle bakamazsınız. Şu an en son sıradaki takım bile çok iyi mücadele ediyor. Önemli olan sahaya her zamanki enerjimizi koymamız gerekiyor.' AA