Haber Merkezi / Yürüttüğü temel belediyeciliğin yanında, sosyal belediyecilik anlamında da vatandaşlara en iyi şekilde hizmet veren Viranşehir Belediyesi, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere de destek sunuyor. Bu kapsamda Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci'nin talimatları ile çarşı merkezinde bulunan belediye eski hizmet binası, geçtiğimiz yıl Etüt Merkezi'ne dönüştürüldü. Burada uzman eğitmenler tarafından verilen kurslar, gençlerin yoğun ilgisiyle karşılanıyor. Kurslardan faydalanan yaklaşık 200 öğrenci için alan derslerinin yanı sıra etüt salonunda soru çözümü, soru-cevap saatleri ve belirli aralıklarla deneme sınavları da yapılıyor.

EKİNCİ: GENÇLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ
Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, eski Belediye binasını Etüt Merkezine dönüştürüp, Viranşehirli gençlerin hizmetine sunduklarını hatırlatarak, 'Geçen yıl 160 gencimizi farklı üniversitelere yerleştirmenin sevinci içerisindeydik. Bu sene de en az 200 öğrencimizin 4 yıllık fakültelere yerleşmesini ve bu öğrencilerimizin yarın dönüp Viranşehir'e hizmet etmelerini sağlamayı hedefliyoruz' dedi.

KİTAP KAFE MÜJDESİ
Gençliğin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Ekinci, 'Viranşehir genç bir şehir, belediyemiz de her zaman gençlerimizin ve ailelerinin yanında olmaya devam edecek. Sadece Etüt Merkezi ile kalmıyoruz, yakında 4 adet Kitap Kafemizi de hizmete sunup gençlerimizin hizmetine açacağız. Viranşehir'imize, gençlerimize hayırlı uğurlu olsun' şeklinde konuştu.
Etüt Merkezi'ndeki ücretsiz kurslardan faydalanan gençler de, ders çalışmak için aradıkları ortamın kendilerine Viranşehir Belediyesi tarafından sunulduğunu belirterek, kendilerine bu güzel imkanı sağlayan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci'ye teşekkür etti.
Bu arada geçtiğimiz yıl Viranşehir Belediyesi'nin Etüt Merkezi'nden faydalanan 160 öğrenci, sınavlarda büyük bir başarı elde ederek üniversitelere yerleşti.