'ABİDE KAVŞAĞI ULAŞIMA NEFES OLACAK'

Ana güzergahlarda yaptığı çalışmalarla trafik yükünü azaltan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Abide Kavşağı'ndaki çalışmalarını sürdürüyor. Önemli geçiş güzergahlarından biri olan proje ile şehir içi trafik akışı önemli ölçüde rahatlatılacak.

Şehrin kalbi konumunda bulunan Abide Kavşağı Projesi için çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri Köprü ayaklarını taşıyacak yapıların inşasını sürdürüyor.

İpekyol Bulvarı, Necmettin Cevheri Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile 18 Mart Çanakkale Caddesini birbirine bağlayan Abide Kavşağında köprülü kavşak çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.

Her gün binlerce aracın geçiş güzergahı olan Abide Kavşağında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla başlatılan 2 adet köprü çalışmaları devam ediyor.

210 gün gibi kısa bir sürede tamamlanması hedeflenen proje 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'na uygun olarak hazırlandı. Şanlıurfa için hayati öneme sahip Abide Köprülü Kavşak Projesi için inşaat alanına elektronik geri sayım cihazı konuldu. 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanan çalışmaların devam ettiği Abide Kavşağı projesi inşaat çalışması için başlatılan geri sayım devam ediyor.

BULUNTU HOCA BULVARININ 2. ŞERİDİ KISA SÜREDE AÇILACAK

Şanlıurfa'da şehir merkezinde trafik yükünü rahatlatacak olan Diyarbakır-Mardin yollarını transit olarak birbirine bağlayan Buluntu Hoca Bulvarı'nda asfalt çalışması başladı.

Sıcak havaya rağmen özverili bir şekilde çalışan personeli ziyaret ederek bulvardaki son durumu yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Buluntu Hoca Bulvarı'nın ikinci şeridini de trafiğe açıyoruz. Burada kendi araçlarımız ve kendi ekiplerimizle canla başla çalışıyoruz. Sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalar başladı. Çok kısa bir süre sonra Buluntu Hoca Bulvarı'nın ikinci şeridi de asfaltlanarak trafiğe açılacak ve Diyarbakır yolundan kavşak verilerek Buluntu Hoca Bulvarına geçilmiş olacak. Bu yolun tamamlanmasıyla Diyarbakır Yolundan Viranşehir ve Mardin yoluna çıkış süresi daha da kısalacak. Şanlıurfa için hep birlikte çalışıyoruz' diye konuştu.

BİLİM MERKEZİ İNŞAATI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün vizyon projeleri arasında yer alan ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile ortaklaşa sürdürülen Bilim Merkezi inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor.

Tamamlandığında Türkiye'nin sayılı bilim merkezlerinden biri olacak olan proje ile Şanlıurfalı gençlerin yenilikçi, araştırmacı ve özgüven sahibi bireyler olarak yetişmesi hedeflenirken, bilgi toplumunun oluşması, yeni yetişen kuşağın bilim ve teknolojiyle buluşturulması amaçlanıyor.

Zeytin Dalı Kampüsü yakınında inşa edilen Şanlıurfa Bilim Merkezi öğrencileri bilim, teknoloji ve inovasyon ile buluşturarak Şanlıurfa'dan bilim insanları, mucitler yetişmesinin de önünü açacak. Öğrenciler okullarında aldıkları teorik eğitimi bilim merkezinde pratik olarak uygulama fırsatı bulacak.

TÜRKİYE'NİN SAYILI BİLİM MERKEZLERİNDEN OLACAK
Kaba inşaatının bitme aşamasına geldiği projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Bilim Merkezimizi en kısa sürede hizmete kazandırmak için çalışıyoruz. Projemiz tamamlandığında 9 bin metrekare kapalı alanı, 40 bin metrekare peyzaj alanı toplamda 51 bin metrekare alanıyla Türkiye'nin sayılı bilim merkezleri arasında yer alacak' diyerek gençlere yönelik yatırımların süreceğini vurguladı.

BOZOVA, TURİZM PROJELERİYLE İHYA OLACAK

Şanlıurfa'nın sahil ilçelerinden Bozova'nın turizmle ihya olması için projelerini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, yerli ve yabancı turistlerin konaklayabilecekleri Bungalov evlerin yapımı için altyapı çalışmasını tamamladı.

Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, bölgede gençlerin kamp yapabilecekleri bir alan oluşturacaklarını söyledi.

Bungalov evlerin yapılacağı Bozova Çatak tesislerindeki alanda incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte, turizme dayalı ekonomiyi güçlendirmek, şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin daha fazla vakit geçirmesini sağlamak için projeler üretmeye devam ettiklerini bildirdi.


SU SPORLARI İÇİN ÖNEMLİ BİR ALTERNATİF SUNACAK
Güneydoğu'nun incisi Fırat Havzasında bulunan Büyükşehir Belediyesine bağlı Çatak Sosyal Tesisleri içerisinde Bungalov evlerin yapımı için başlatılan çalışmaların devam ettiğini ifade eden Beyazgül, 'Bozova Çatak'ta Allah'ın bizlere bahşettiği bu güzel doğal alanda Bungalov evlerimizi yapıyoruz. 11 adet bungalov evlerimiz inşallah kısa sürede tamamlanacak. Burada kamplar kurulacak. Düzenlenecek bir takım sportif faaliyetlerle, su sporlarıyla Bozova şenlenecek. İnşallah çocuklarımızın, gençlerimizin seveceği ve burada güzel zaman geçirebilecekleri mekanlar oluşturuyoruz' diye konuştu.

KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARI ŞANLIURFA'YA NEFES OLDU

Şanlıurfa'nın tarihi dokusunu gün yüzüne çıkaracak ve şehre nefes aldıracak projelerden biri olan Kızılay Meydanı 2. Etap çalışmalarındaki son durumu paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 50 yapının daha kamulaştırıldığını belirterek yıkım işlemlerinin başladığını müjdeledi.

KANGREN OLMUŞ SORUNLARI ÇÖZDÜK

Kentin farklı noktalarında çalışmaların eşzamanlı olarak sürdüğünü hatırlatan Başkan Beyazgül, 'Kızılay Meydanı için 2. etap kamulaştırma çalışmalarımızı; 50 bağımsız birimi daha kamulaştırarak tamamladık. Kale eteği, Eski ŞUTSO Binası, Eski Belediye Binası, Kızılay Binası, Kültür ve Turizm Yolu, Asya ve Osmanlı Mahalleleri, Kızılkoyun gecekonduları gibi kangrenleşmiş, eskimiş, ucube görünümündeki yapıları yıktık' diyerek 'Yapılamaz' denilen projeleri herhangi bir mağduriyete sebep olmadan hayata geçirdiklerini vurguladı.


AMACIMIZ ŞANLIURFA'YA NEFES ALDIRMAK
Kamulaştırılan yapılarda yıkım işleminin yakın zamanda başlayacağını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Kızılay Meydanının devamı niteliğinde yapılacak çalışmalar son derece önemli. Amacımız; şehre nefes aldıracak mekanlarda ailelerimizin, çocuklarımızın ve gençlerimizin güzel zaman geçirmesini sağlamak. Bu alanlarda yapılacak ağaçlandırma çalışmalarıyla da Şanlıurfa'nın yeşil alan oranını artırmış olacağız. Vatandaşlarımız aileleriyle birlikte bu yeşil alanlar ve sosyal tesislerden istifade edecek' ifadelerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, HER GÜN İHTİYAÇ SAHİBİ 400 HANEYE GIDA KOLİSİ ULAŞTIRIYOR

Sosyal Belediyecilik faaliyetlerinde Türkiye'nin yüz akı olan Şanlıurfa'da, ihtiyaç sahibi ailelere destek olmayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, her gün 400 haneye gıda kolisi yardımında bulunuyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği 'Her Zaman Yanınızdayız' Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürmeye devam eden ekipler, Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'ün talimatları doğrultusunda kent genelinde ihtiyaç sahibi ailelere temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan gıda kolileri dağıtıyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Sosyal Yardım Şube Müdürlüğü ekipleri; gerekli incelemelerin ardından belirledikleri ihtiyaç sahibi ailelere gıda kolilerini ulaştırıyor. 7 araç 45 personel ile her gün 400 haneye ulaşan ekipler, burada daha önceden depolarda hazırlanan gıda kolilerini ailelerin evlerine teslim ediyor.

BEYAZGÜL: KİRALAMA YERİNE KENDİ ARAÇ FİLOMUZU OLUŞTURDUK

Uyguladığı tasarruf tedbirleriyle öz kaynaklarını geliştirmeye devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Başkan Beyazgül'ün göreve geldiği Nisan 2019'dan bu yana öz sermayesiyle satın aldığı hizmet aracı ve iş makinalarıyla kendi araç filosunun sahibi oldu.

Daha önce yapılan kiralama yöntemi ile taşıma, ağaç sulama gibi rutin hizmetlere büyük paralar ödeyen Büyükşehir Belediyesi, tasarruf tedbirleri kapsamında bu yöntemi terk ederek kendi araçlarını satın aldı. Tasarruf tedbirleriyle artırılan bu kaynaklar yeni yatırımlara imkan sağladı.

KİRALAMA YERİNE KENDİ ARAÇLARIMIZI ALDIK

Filodaki araçların 3 yıllık kira ücretine denk geldiğini vurgulayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Bugün kiralama fiyatına kendi filosunu kuran bir Şanlıurfa var. Merkez ve ilçelerde yürütülen hizmetleri kendi kepçeleri, arozözleri, TIR'ları, kamyonları, beton mikserleri, tankerleri ve ulaşım araçlarıyla sürdüren bir Büyükşehir var. Artırdığı kaynaklarla ilçeleri ihya eden bir Büyükşehir var' diye konuştu.

HAYALLERDEKİ KIZILKOYUN'A KAVUŞTUK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından gecekondulardan arındırılarak, hazırlanan projeyle kent turizmine kazandırılan Kızılkoyun Bahçesi görkemli bir tören ile hizmete açıldı. Törende katılımcılara hitap eden Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, geçmişte yeşil alan olan yerleri aslına geri çevirerek Şanlıurfa'yı fabrika ayarlarına geri döndürdüklerini vurguladı.

Tarihi dokusu ve kültürel varlıklarıyla dünyada eşine az rastlanır bir turizm potansiyelini bünyesinde barındıran Şanlıurfa'da, şehrin tarihi silueti gün yüzüne çıkarılmaya devam ediyor. Şanlıurfa'nın turizmden daha fazla gelir elde etmesi ve günübirlik turlarla gelen ziyaretçilerin kent merkezinde daha fazla vakit geçirmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun Nekropol alanında bulunan ''Kızılkoyun Bahçesi'' projesini görkemli bir törenle hizmete açtı.

GECEKONDULARIN ARDINDAKİ TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARIYORUZ

Açılış töreninde katılımcılara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'da gecekondularla kapatılan tarihi gün yüzüne çıkardıklarını belirterek, 'Kızılkoyun Bahçesi'ni vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bir yandan şehrin kalbine bıçak gibi saplanan yapıları ortadan kaldırırken diğer yandan yeni yeşil alanlar parklar kazandırıyoruz. Zor denilen işleri çözüyor ve sonuca ulaştırıyoruz' diyerek Şanlıurfa'nın kalbine bıçak gibi saplanan betonarme yapıları sırayla ortadan kaldırdıklarını hatırlattı.

BİZİM HAZİNEMİZ VATANDAŞIN DUASIDIR

Bu güne kadar hayata geçirilen dönüşüm projeleriyle ilgili bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Açıksu, Kale Arkası, Kültür ve Turizm Yolu, Asya ve Osmanlı Mahalleleri, Oto alım satım sitesi gibi alanlarda da kamulaştırmalar yaptık ve yıkımların ardından bu bölgeleri de rahatlattık. Bu kadar kamulaştırma yaparken bize 'Hazine mi buldun' diye soranlar da oluyor elbette. Ben şöyle diyorum, 'Evet hazine buldum'. Nedir benim hazinem kadınların, çocukların, yaşlıların duasıdır. Onların duasıyla biz yolumuza devam ediyoruz. Bizim Gemimizin dümeni vatandaşımızın duasıdır. Allah'ın izniyle milletimizin duasını alıp gönüllere girmeye devam edeceğiz. Bizim işimiz laf üretmek değil, bizim işimiz hizmet üretmektir. Mazeret üretmek değil eser üretmektir. Biz yürüyeceğiz Şanlıurfa yürüyecek, biz ayağa kalktıkça Şanlıurfa şahlanacak' diyerek benzer projelerin devam edeceği müjdesini verdi.

HAYVAN REHABİLİTASYON MERKEZİNDE KABA İNŞAAT TAMAMLANDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliliye ilçesine bağlı Bakımlı Mahallesinde yapımı devam eden Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Projesi ile sokakta yaşayan can dostlara sıcak bir yuva kazandırılacak.

Avrupa standartlarında donanımlarla hazırlanan Rehabilitasyon Merkezi'nde betonarme işlerinde sona yaklaşıldı. 10 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen proje ile sokak hayvanlarının tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği; geniş barınaklar, yazlık ve kışlık yaşam alanları ile modern ısıtma ve soğutma sistemleri de yer alacak.

Şanlıurfa Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Projesi'nde binaların duvar, sıva, alçı, mermer imalatları yüzde 90 oranına ulaştı. Tesisin elektrik ve su bağlantı işleri devam ediyor. Altyapı tesisat işlerine başlanılan projede ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ESKİ HİZMET BİNASI YERİNE YAPILAN ÇAY BAHÇESİ VATANDAŞA NEFES OLDU

Kent merkezinde her gün yüzbinlerce insanın geçtiği Atatürk Bulvarındaki Belediye Bahçesini tamamlayarak Şanlıurfalıların hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi yeşil alan sayısını artırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün alanı 'Çocukların sevincine, kuşların cıvıltısına hediye ettik' dediği belediye bahçesi yemyeşil görüntüsüyle vatandaşların beğenisi kazandı.

Eski Belediye hizmet binasının yeşil alana dönüştürülmesiyle Millet Hanı görünür hale gelirken şehrin göbeğindeki betonarme yapı da ortadan kaldırılmış oldu. Vatandaşların gönül rahatlığıyla dinlenebileceği, Belediye Bahçesi kenti ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerin de uğrak mekanı haline geldi.

HOBİ BAHÇELERİNDE KİRALAMA MÜRACAATLARI BAŞLADI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş üstü vatandaşlar için yapımına başlanılan 20 bin metrekarelik' Hobi Bahçesi ile 55 bin metrekarelik piknik alanı çalışması tamamlanarak kiralamak isteyenler için başvurular alınmaya başlandı.

Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, 'Peyzajı ve dalından toplayacağınız sebzelerin fidelerini kendi ellerimizle düzenlediğimiz Hobi Bahçesi projemiz tamamlandı. Kura çekimi ile hak sahiplerine teslimini gerçekleştireceğiz. Şanlıurfa'nın nefes alacağı yeni bir alanı daha şehrimize kazandırıyoruz' dedi.

PEK ÇOK SOSYAL DONATI ALANI BULUNUYOR

65 Yaş üstü vatandaşların kullanımına sunulacak olan Hobi bahçelerinde sebze ve meyve yetiştiriciliği yaygınlaştırılacak. Vatandaşlar bir yandan kendi meyve ve sebzelerini üretirken bir yandan da spor ve yürüyüş yapma fırsatı bulacak. İçerisinde piknik alanı, bisiklet ve koşu yolları, mescit, fitness alanı, çocuk oyun grubu ve dinlenme alanları yer alıyor. Hobi Bahçesi içerisinde yer alan sokaklara Şanlıurfa'da bulunan tarihi alanların isimleri verildi. Göbeklitepe, Karahantepe, Balıklıgöl, Kızılkoyun gibi isimlerin verildiği alanlarda bisiklet yolları da yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

BEYAZGÜL'ÜN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERDİ ŞANLIURFA'YA MİLYONLARCA TL YATIRIM BÜTÇESİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün girişimleriyle Türkiye'nin en genç şehri Şanlıurfa'ya Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılacak milyonlarca liralık tesis yatırımları kazandırıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan merkezlerde farklı branşlarda eğitim verildiğinin altını çizen Başkan Beyazgül, ' hizmete sunduğumuz tesislerden yılda 500 bin gencimiz faydalanıyor. Büyükşehir Belediyesi Bünyesinde kurduğumuz Spor Kulübünde Toplam 21 Branşta (Futbol, Basketbol, Voleybol, Karate, Güreş, Judo, Taekwondo, Judo, Wushu, Kick Boks, Yüzme, Dart, Okçuluk, Bilek Güreşi, Masa Tenisi, Kort Tenisi, Satranç, Atletizm, Dalgıçlık, Su Sporları dallarında Gençlerimize hizmet veriyoruz. Gençlerimiz, bayrağımızı ulusal ve uluslararası müsabakalarda dalgalandırıyor, şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor. Yakın bir zamanda Tamamladığımız; İçerisinde; Atölyesi, Yatakhanesi, Konferans Salonu, E-spor Merkezi, Z-Stüdyosu, Toplantı Salonu, İdari Odaları, Mescit ve Misafirhanesi bulunan bölgenin en modern gençlik merkezini faaliyete koyduk.

Yeteneği keşfedilmemiş, elinden tutulmamış gencimiz kalmayacak diyen Başkan Beyazgül, 'Büyükşehir Belediyesi olarak; Besyo, Pomem Kursları düzenledik. Gençlerimizi alanında uzman hocalarımızın eşliğinde hedeflerine tamamen ücretsiz hazırladık. Kurslarımıza toplam 620 Gencimiz katılım sağlayarak 450 gencimizi üniversite hayallerine, hedeflerine ulaştırdık.

Gençlerin her zaman yanında olduklarının altını çizen Başkan Beyazgül, 'Basketbol, Bilek Güreşi, Halter, Yüzme, Masa Tenisi, Atletizm olmak üzere; 8 ayrı branşta verdiğimiz sportif kurslarımızdan 126 engelli vatandaşımız faydalanmaktadır. Halterde Türkiye 1.liği, Yüzmede Türkiye 2.liği, Bilek Güreşinde Türkiye 2.ligi başarıları elde edilmiştir. Gençlerimize inanıyoruz onlara güveniyoruz' ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN BEYAZGÜL'ÜN GİRİŞİMLERİ MEVYELERİNİ VERDİ

Şanlıurfa gençliği için her fırsatta Ankara'ya giderek temaslarda bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül bu ziyaretlerin meyvelerini şehrine milyon liralık yatırımlar kazandırarak aldı. Başkan Beyazgül'ün girişimleriyle Şanlıurfa, 6 adet antrenman spor salonu ve 1 adet çok amaçlı spor salonuna daha kavuşmuş olacak.