Faruk DEVECİ / Madde bağımlılığı hakkında farkındalık kazandırılması amacıyla Haliliye İlçe sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Ben olsaydım' çalıştayında; alkol, tütün, uyuşturucu ve davranış bağımlılıklarının önüne geçilmesi konuları masaya yatırılıyor
Çalıştayın açılışına Haliliye kaymakamı Metin Esen, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Başkanları, Kurum Amirleri ve personeli ile STK temsilcileri katıldı.


GÜLÜM: BAĞIMLILIKLA MÜCADELE BİR BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİDİR
Çalıştayın açılış konuşmasında katılımcılara hitap eden Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, 'Bağımlılık aslında kişinin bağımsızlığını kaybetmesidir. Bağımlılıkla mücadele aslında bir bağımsızlık mücadelesidir. Bana bir şey olmaz çoluk çocuğuma bir şey olmaz yaklaşımı beyhude bir yaklaşımdır. Bu tür çalıştayları önemsiyoruz. Çünkü hem mevcut bilgilerin tekrarı hem de yeni bilgilerin oluşmasının sağlanması açısından önemlidir. Salonda 'Ben olsaydım' baskılı kağıtlar var burada görüşlerinizi yazmanızı istiyoruz, görüşler bizim için önemli bize yol gösterecektir. Bu çalıştayda oluşacak bilgiler bir kılavuz niteliğinde olacak ve tüm Türkiye'de bu kılavuz uygulanacaktır. Organizasyon ekibine teşekkür ediyorum, bütün katılımcılara teşekkür ediyorum ' diye konuştu.
ESEN: MÜCADELEDE İŞBİRLİĞİ ŞART
Bağımlılıkla mücadelenin çok yönlü yürütülmesinin önemine değinen Haliliye Kaymakamı Metin Esen ise 'Bağımlılıkla mücadele toplumda hepimizin her kesimin ilgilendiği, bir ucundan tutarak mücadele edilmesi gerektiren bir konudur. Çalıştay içinde çok güzel bir nokta belirlenmiş 'ben olsaydım' toplumdaki herkesin, yediden yetmişe herkesin Bir fikri bir düşüncesinin olmuş olduğu bir konu bağımlılıkla mücadele, kişisel olarak mücadele etmemiz gereken bir konu olduğunu hatırlatarak herkese sevgi ve saygılarımı sunarım' sözleriyle çalıştayın verimli geçmesini temenni etti.

ATLAS: HER GÖRÜŞ BİZİM İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR
Haliliye İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Atlas, 'Çalıştayımıza ilçe Sağlık Müdürlüğümüz, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Müftülüğümüz katkı sunmakta. İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı AMATEM ve ÇAMATEM birimleri tanıtımı yapıldı. Çalıştayımızda 'ben olsaydım' teması işleniyor. 'Ben olsaydım' teması çerçevesinde misafirlerimize 'ben olsaydım' görüş kartları dağıtıldı ve görüşleri alındı. Alınan görüşler çalıştay sonrasında değerlendirilip raporlanacak. Bağımlılıkla mücadelede ben olsaydım diyerek herkesin katkısını bekliyoruz' dedi