Haber Merkezi / Başkan Şeyhmus Aydın sabahın erken saatlerinde Çermik yolu 5'inci kilometresinde yapımına devam edilen yeni hayvan pazarı alanında incelemelerde bulundu.
Çalışmalarla ilgili Belediye Başkan Yardımcısı Cumali Karavar'dan bilgi alan Aydın, çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

Fırat Mahallesine kadın destek merkezi kazandırılıyor
Başkan Şeyhmus Aydın'ın ikinci durağı ise Fırat Mahallesi'ndeki Kadın Destek ve Gençlik Merkezi oldu. Çalışmalarında sona gelinen merkezde incelemelerde bulunan Aydın, bir süre çalışan işçilerle sohbet etti.
Fırat Mahallesi'ndeki kadınlara yönelik sosyal aktivelerin arttırılması gerektiğini dile getiren Başkan Aydın, Başkan Yardımcısı Hasan İzol'dan merkezde yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Başkan Aydın, esnaf
ziyaretinde bulundu
Abdalağa Mahallesi'nde bulunan Direkçiler Pazarı esnafını ziyaret eden Başkan Şeyhmus Aydın, esnafın yer talebini konusunu gündeme aldıklarını söyledi. Daha sonra Şire Pazarı esnafının çay talebini geri çevirmeyen ve esnafın taleplerini dinleyen Aydın, Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret etti.

'Çalışmalarımız tüm alanlarda sürüyor'
Hayvancılığın ilçenin en önemli geçim kaynaklarından biri olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, 'Bu nedenle hayvan pazarının bir an önce tamamlanması ve esnafımızın hizmetine sunulması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Zemin sıkıştırması ve çevre duvarının tamamlandı. Hemen akabinde ise betonu dökülerek gölgeliklerinin montajı yapılarak ilk etabı tamamlanmış olacak.' dedi.
Kadın Destek ve Gençlik Merkezi sayısını arttırmayı planladıklarını dile getiren Başkan Aydın, 'Fırat Mahallesinde bu konudaki noksanlığı kısa sürede gideriyoruz. Mahallede yaşayan gerek kadınlarımızın gerek gençlerimizin faydalanması açısından bu merkezi önemsiyoruz. Son rötuşların ardından ilgili birimlerimizin koordinasyonuyla merkezimizde verimli çalışmalar yapacağız.' diye konuştu.
Esnaf ziyaretlerini de aksatmamaya çalıştığını belirten Aydın, Zabıta karakoluna giderek zabıta ekipleriyle görüştü.
İncelemeler ve ziyaretler sırasında Belediye Başkan Yardımcıları Cumali Karavar, Hasan İzol, Ali Gelener, Osman Bilden ve birim müdürleri hazır bulundu.