Haber Merkezi / Yenilikçi çalışmaları ile Şanlıurfa'nın en büyük sorunu olan altyapıda kalıcı çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarını planlı bir şekilde sürdürüyor.
Şehir merkezi ile birlikte ilçelerin de altyapı sorununa 100 yıllık çözümler hedefi ile yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, gerek içme suyu gerek kanalizasyon gerek ise yağmur suyu hatları ile Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşların yaşam kalitesi yükselmeye devam ediyor.
Şanlıurfa'nın 13 ilçesi ve bin 411 mahallesinin tümünde yaşayan Şanlıurfalılara sağlıklı ve güvenilir içme suyu teminini sağlamak için canla başla çalışan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, merkez içme suyu arıtma tesisinde uyguladığı kaliteli çalışma prensibi ile bugüne kadar birçok ödüle layık görüldü.

ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞİ OLAN LABORATUVAR
Geçtiğimiz aylarda merkez içme suyu arıtma tesislerindeki laboratuvarlarında bir başarıya daha imza atan ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı Su ve Kalite Kontrol Laboratuvarına TURKAK 17025 Akreditasyon Belgesi verilmişti. Bu sayede su ve atık su konusunda yapılan analizler ulusal ve uluslararası yapılan tüm çalışmalarda güvenirliği ve izlenebilir sonuç olarak kabul görülecektir.

ŞUSKİ'YE İSO 9001 KALİTE BELGESİ
Kaliteli, sağlıklı ve temiz içme suyu ile sağladığı hizmetlerin karşılığını alan ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, 2015 yılında almış olunan TSE İSO EN 9001 kalite yönetim sistem belgesinin her yıl denetimi yapılarak devamlılığı sağlanmaktadır.

ŞUSKİ, ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÖDÜLÜ ALDI
Geçtiğimiz Eylül ayında İstanbul Haliç kongre merkezinde gerçekleşen ve 22 ülkeden temsilcilerin katıldığı Uluslararası İstanbul Su Kongresi Fuarı'nda (İSTSU) Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu arıtma tesisine kurduğu GES (Güneş Enerjisi Sistemi) sistemi sayesinde Enerji verimliliği ile ilgili yaptığı çalışma ve projeler kapsamında ekonomi ödülüne layık görülmüştü. Böylelikle İçme suyu arıtma tesisinde enerji verimliliği ile ilgili yaptığımız çalışmalarla enerji giderini en az da indirdik.

İÇME SUYU ŞEBEKELERİNE KLORLAMA CİHAZLARI MONTE EDİLİYOR
Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi (ŞUSKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşlara daha sağlıklı içme suyu temini için Şanlıurfa il genelinde bulunan su depolarına otomatik klorlama cihazları monte ediyor.
Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların daha sağlıklı su içebilmesi ve günümüz teknolojisinin ulaştığı son noktanın köylere de yansıtılması açısından köylerin içme suyu depolarına otomatik klorlama cihazları takıyor. ŞUSKİ, Şanlıurfa'nın içme suyu arıtma tesisi ile beslenen merkez ilçelerinin dışında kalan ilçelerinde yüzlerce farklı noktada ve bu ilçelere bağlı kırsal mahallelerde (köy) tam otomatik klorlama makineleriyle klorlama yapıyor. ŞUSKİ teknik personellerince otomatik klorlama cihazı takılan depoların her birine ayrı ayrı klor sevkiyatı yapılırken, klor cihazlarının bakım-onarımı ve klor dazlamaları ayarlanıyor.