İLKHA/ Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı işbirliği ile organize ile Minia Kudüs tırı il il dolaştırılıyor. Minia Kudüs'ün yeni durağı Şanlıurfa'nın merkez Haliliye ilçesindeki 11 Nisan Camii yanı oldu.
Şanlıurfalılar çoluk çocukları ile birlikte Minia Kudüs'ü ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri de Minia Kudüs'ü ziyaret ederek organizasyondan dolayı Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı'na teşekkür etti. Vakıf yetkilileri tarafından gelen ziyaretçilere Mescid-i Aksa ile ilgili bilgi verildi.

'Mescid-i Aksa, İslam ümmetinin siyasi başkentidir'
Mescid-i Aksa'nın Allah tarafından etrafı mübarek kılınmış kutsal bir belde olduğunu ifade eden İlahiyatçı Sinan Ünel, 'Büyük bir emek, çaba ve özveriyle Mescid-i Aksa'mızın maketini; Mescid-i Aksa'dan getirip Şanlıurfa halkının manen Mescid-i Aksa'ya yolculuk yapmasına vesile olan Yetimler Vakfı'na teşekkür ediyorum. Mescid-i Aksa, İslam ümmetinin siyasi başkentidir. Mescid-i Aksa, Allah tarafından etrafı mübarek kılınmış kutsal bir beldedir. Mescid-i Aksa, tüm peygamberlerin tevhid mücadelesinin verdiği yerdir. Mescid-i Aksa ve Kudüs, İslam ümmetinin kontrolünde olduğu dönemlerde İslam ümmetinin izzetli, onurlu, şerefli ve dünyaya hükümdar olduğu dönemler olmuştur. Bundan dolayı Mescid-i Aksa tarih boyunca kutsiyetini, önemini ve izzetini korumuştur. Mescid-i Aksa her daim Müslümanlara ciddi anlamda değerler katmış bir mekandır. Mescid-i Aksa, kutsal bir mekan ve Müslümanların ilk kıblesidir. Bizlerde her dönemde, asırda, zamanda ve platformda Mescid-i Aksa'nın korunması ve işgalden kurtulması için elimizden gelen her şeyi sarf etmeliyiz.' şeklinde konuştu.

'Herkesin ailesiyle birlikte Minia Kudüs'ü ziyaret etmesini isterim'
Yetimler Vakfı'nın Minia Kudüs tırını il il gezdirmesinin güzel bir çalışma olduğunu belirten İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, 'Minia Kudüs tırı projesini düşünen ve emeği geçen kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Yetimler Vakfı'nın il il ve ilçe ilçe gezmesi güzel bir çalışmadır. Filistin'den getirilen toprakla Kudüs'ün maketini halka sundukları için Mavi Marmara yolcusu ve Filistin davalısı olarak gıpta ettim. İl il gezen bu tırı herkesin ailesiyle ziyaret etmesini isterim. Emin olun ki Kudüs'e gitmiş kadar duygulanacaksınız.' ifadelerini kullandı.

'İnşallah Mescid-i Aksa yakın zamanda özgürlüğüne kavuşur'
Minia Kudüs maketini yapanlara teşekkür eden Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Eyüp Yaşar, 'Maket, orjinale yakın bir şey olmuş. Maket, Filistin'den gelen toprak ve taşla yapılmış. Maketin taşları gerçek taşlara hemen hemen denktir. İnşallah Mescid-i Aksa yakın zamanda özgürlüğüne kavuşur ve bizlerde gidip namaz kılarız. Siyonistlerin yaptığı zulümler kısa sürede Filistinli kardeşlerimizin zaferi ile sonuçlanır. Müslümanların birliği ve beraberliği için dua edelim.' diye konuştu.

'İnşallah ümmetçe Mescid-i
Aksa'da namaz kılarız'
Mescid-i Aksa maketini gördüğünde çok duygulandığını ifade eden HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Avukat İbrahim Bayram, 'Minia Kudüs tırının Urfa'ya gelişini gururla karşıladık. Mescid-i Aksa maketini gezdik, seyrettik ve çok duygulandık. Bu maketi yapan gençlere çok teşekkür ediyoruz. Bu hayra vesile olan Yetimler Vakfı'na teşekkür ediyoruz. Bizi çok şereflendirdiler ve duygulandırdılar. İnşallah ümmetçe Mescid-i Aksa'da namaz kılarız.' dedi.

'Mescid-i Aksa'nın maketi bile bu kadar güzelse gerçeği nasıldır?'
Böyle bir hayra vesile olan Yetimler Vakfı'na teşekkür eden Mustafa Dağ, 'Rabbimiz İsra Suresi'nin birinci ayetinde 'Bir gece, kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir' diye buyurmuştur. Mescid-i Aksa maketini görünce çok heyecanlandım. Mescid-i Aksa'nın maketi bile bu kadar güzelse gerçeği nasıldır? Bu çalışmada emeği geçen Yetimler Vakfı'ndan Allah razı olsun.' ifadelerini kullandı.

'Mescid-i Aksa maketini görünce çok duygulandım'
Mescid-i Aksa'nın gerçeği olmasa bile maketini görmenin güzel olduğunu belirten Melek Doğan, 'Kudüs maketinde emeği geçen herkesten ve Yetimler Vakfı'ndan Allah razı olsun. Mescid-i Aksa'nın gerçeği olmasa bile maketini görmek bile güzeldir. Mescid-i Aksa maketini görünce çok duygulandım. Kudüs kırmızı çizgimizdir.' dedi.

'Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir'
Kudüs maketinin yapımında emek veren herkese teşekkür eden Zeynep Bulut, 'Kudüs maketinin yapımında emek veren herkesten Allah razı olsun. Mescid-i Aksa maketini buraya getiren ve ziyaret etmemizi sağlayan Yetimler Vakfı'na çok teşekkür ederiz. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.' diye konuştu.