Yüksel Polat

Şanlıurfa Yerel Gazeteler Platformu üyeleri Şanlıurfa Basın İlan Kurumu Müdürü ile birlikte Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Prof. Dr. Mehmet Gülüm'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Şanlıurfa'da faaliyette bulunan ve Basın İlan Kurumuna tabi gazete imtiyaz sahiplerinin oluşturduğu Şanlıurfa Yerel Gazeteler Platformu üyeleri GAP Gündemi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Veysel Polat, Baraj Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ağaslan, Yeni Urfa Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Canbeyli ve Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Osman Bolluk, Şanlıurfa Yerel Gazeteler Platformu'nu temsilen Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Prof. Dr. Mehmet Gülüm'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaret toplantısında Şanlıurfa'da faaliyet gösteren gazeteler hakkında bilgi veren Platform üyeleri yerel basının önemine dikkat çekerek yerel gazetelerin yaşadığı sorunlara değindiler. Şanlıurfa'nın sorunlarını kamuoyuna aktarmak ve ilgili kurumların harekete geçmesini sağlamak adına önemli bir görev yerine getirdiklerini dile getiren Platform üyeleri ağır ekonomik şartlar altında kamu kurum ve kuruluşlarının verdikleri ihale ilanlarının kendileri için önemine de dikkat çekerek aynı zamanda bu ilanların kurumların yaptığı ihalelerinin de şeffaflık ve denetlenebilirilik için önemli olduğunun altını çizdiler.

Basın İlan Kurumu Şanlıurfa Şube Müdürü Osman Bolluk ise yerel gazetelerin şehirler için önemine dikkat çekerek; Günümüzde yerel gazetelerimizde dijitalleşerek çağa ayak uydurmaktadır. Yasalar ile çalışma şartları belli olan yerel gazetelerimizin en önemli kaynaklarından bir tanesi kamu kurum ve kuruluşlarının verdiği ilanlardır. Yasal olarak ihale ilanlarının gazetelerde ilanı keyfiyetten ziyade yasal bir zorunluluktur. Basın İlan Kurumu olarak yerel basınımız ve kurumlarımız arasında köprü görevi görüyoruz ve mümkün mertebe bu ilişkileri daha da arttırmanın gayreti içerisindeyiz' dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Prof. Dr. Mehmet Gülüm Gülüm ise her alanda olduğu gibi sağlık alanında sorunların ve çözüm önerilerinin dile getirilmesinde yerel basının çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini belirterek ; Hepimiz yaşadığımız şehrin sorunlarını çözmek, yaşadığımız şehri daha da yaşanabilecek hale getirmek için kendi alanımızda gayret içeresindeyiz. İnşallah önümüzdeki süreçte kurum olarak yerel basınımızla yakın bir temas ve işbirliği içerisinde olmak arzusundayız' dedi.