Mutlu GÜNEŞ/ Çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişlerini desteklemek amacıyla ilçedeki sportif faaliyetleri artıran Karaköprü Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında açtığı spor kurslarıyla geleceğin sporcularını yetiştiriyor.
Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde Çankaya Mahallesinde bulunan Çadır Spor Merkezinde ve Doğukent Mahallesindeki Spor Kompleksinde çocuklara yönelik basketbol, tekvando, kickboks ve voleybol kursları verilmeye devam ediyor.
Çocukların okuldan kalan zamanlarını sporla değerlendirmeleri için açılan kurslarda çocuklara hem spor disiplini hem sağlıklı yaşam bilinci hem de fiziksel gelişim anlamında katkı sunulması hedefleniyor. Ayrıca çocuklara verilen temel eğitimle birlikte çocukların bu spor dallarında geleceğin milli sporcuları olmaları yolunda temel eğitim de veriliyor.

BAYDİLLİ: AMACIMIZ SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN SPORLA BÜYÜYEN BİR GENÇLİK
İlçedeki sosyal altyapıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, spora ve sporcuya önem verdiklerini belirterek, 'Bu kurslardaki öncelikli amacımız sağlıklı nesiller için sporla büyüyen bir gençlik için ön ayak olmaktır. Bunun yanında geleceğin milli sporcuları neden Şanlıurfa'dan ve Karaköprü'den çıkmasın diyerek bazı branşlarda temel eğitim ve disiplini çocuklara antrenörlerimiz veriyor. Hatta kurslarımızda yetişen Hüseyin Baydilli kardeşimiz tekvando dalında farklı şehirlerde yapılan şampiyonalarda dereceler elde etti ve milli takım seçmelerine katılacak. İşte bizim amacımız bu gibi kardeşlerimizin önünü açıp milli takım seviyesine gelmelerine yardımcı olmaktır' diyerek bu kursların yaz döneminde de devam edeceğini sözlerine ekledi.