Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Şanlıurfa Büyükşehirle Okuyor' projesi kapsamında hedeflenen bir milyon kitap dağıtım çalışmasında rakam 700 bine ulaştı. Tüm ilçelerde dağıtımları süren çalışmada öğrencileri aynı çatı altında buluşturmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, bu kez proje çerçevesinde 'Okuma' temalı kompozisyon, şiir ve resim yarışması düzenledi.
Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen programa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, daire başkanları Suphi Çiçek ve Ekrem Ayaz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Arif Kırıkçı ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Şiir kategorisinde 126 eser, resim kategorisinde 117 eser ve kompozisyon kategorisinde ise 64 eserin değerlendirildiği yarışmada derece giren öğrencilere ödülleri verilirken, tüm öğrencilere de kitap dağıtımı yapıldı.
Buluşmada tüm öğrencileri selamlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kaytan, okuyan bir Şanlıurfa hayal ettiklerini söyledi. Başlatılan okuma seferberliğine dikkat çeken Başkan Vekili Kaytan, 'Gençlerimize çok önem veriyoruz. Çünkü geleceğimizin gençler olduğunu çok iyi biliyoruz. Gençlerimizin eğitim başta olmak üzere her alanda gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz' diye konuştu.
Ardından bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar ise 'İki yıldan bu yana arkadaşlarımız bu proje üzerinde çalışıyor.
Hedefimiz bir milyon ve şu anda 700 bine yakın kitabın dağıtımını gerçekleştirdik. Kitaplarımızın tamamı ücretsiz olarak 13 ilçemizin genelinde dağıtılmaya devam ediyor' şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Arif Kırıkçı da Şanlıurfa'daki genç potansiyelin her zaman eğitime yönlendirilmesi adına yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını söyledi.
Program daha sonra dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.