AA / Çiçek ve Taş'ın naaşı, gece saatlerinde uçakla Şanlıurfa'ya getirilerek, ailesi ve yakınlarınca Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.
Cenazelerin, tören için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne indirilişi sırasında şehitlerin yakınları, naaşlara sarılarak Türkçe ve Kürtçe ağıt yaktı.
Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.
Şehit Çiçek'in kardeşi Kübra'yı sevip, sohbet eden Çelik'in, "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusuna Kübra, "Öğretmen olmak istiyorum" yanıtını verdi.
Kübra Çiçek, uzun süredir abisi ile konuşamadığını da dile getirdi.
"Bayrak için, vatan için evlatlarımızı şehit verdik," diyen Çelik, şehitlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara şifalar diledi. Çelik, şunları kaydetti:
"Bizi, vatansız bırakmak, vatanımızı bölmek ve bu ülke üzerinde çirkin emellerini gerçekleştirmek isteyen taşeronlar, PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle iş başındalar. Bu vatan hepimizin. Şehit kanlarıyla sulanmış yurdumuz hepimizin yurdudur. Biz bin yıldır beraberiz, bin yıldır birlikte yaşıyoruz. Birliğimizi beraberliğimizi bozamazsınız. Tek tek canımızı veririz yine de bir karış toprağımızı vermeyiz. Bugün ülkemizin birçok yerinde şehitlerimizin cenazelerini kaldırıyoruz. Derdimiz huzur ve barış. Bunun için atılması gereken ne adımlar varsa o adımları atıyoruz. Ey taşeronlar, bozgunculuk yapanlar, ne istediniz Bozovalı Mehmet Taş'tan, Siverekli Süleyman Korkut'tan, Suruçlu Enes Çiçek'ten ne istediniz 33 gencecik fidandan?"
Konuşmanın ardından İl Müftüsü İhsan Açık, saldırıda şehit olan için "Kardeşler, siz bu ülke için görevinizi yaptınız canlarınızı bu millet için verdiniz. Bizim söyleyecek sözümüz yok siz hakkınızı helal edin." şeklinde dua etti.
Şehit yakınlarının yanı sıra Türk, Arap ve Kürt kökenli vatandaşlar ile çok sayıda polis ve asker tekbirler eşliğinde cenazeleri uğurladı.
Törenin ardından Çiçek'in cenazesi Eyyübiye ilçesine, Taş'ın cenazesi ise Bozova ilçesine araç konvoyu eşliğinde gönderildi.

Şehit Çiçek, son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Enes Çiçek'in cenazesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı törenle Şanlıurfa'da toprağa verildi.
Çiçek'in (21) cenazesi, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'ne getirildi.
Şehidin kardeşleri Ömer ve Kübra Çiçek, ağabeylerinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.
İl Müftüsü İhsan Açık tarafından kıldırılan cenaze namazını müteakip Çiçek'in cenazesi, Yeni Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Törenin ardından şehidin imam olan babası Bekir Çiçek yaptığı açıklamada, "İnşallah Allah'ın yardımıyla bu saldırıyı yapanlar da cezalarını bulacak. Bizde iman varsa onlar da imansızdır, imanlı olanlar her zaman galip gelecektir. Bunu iyi bilsinler, daim olan birlik ve beraberliğimizi Allah'ın izniyle kimse bozamayacaktır." dedi.
Bekar olan şehit Çiçek'in bir yıldır İstanbul'da görev yaptığı öğrenildi.
Cenaze törenine şehit yakınlarının yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Taş, Bozova'da toprağa verildi
İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis memuru Mehmet Taş, memleketi Şanlıurfa'da son yolculuğuna uğurlandı.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından şehit polis memurun naaşı cenaze aracıyla doğup büyüdüğü Bozova ilçesinin Gerdek Mahallesi'ne getirildi.
Bayraklarla donatılmış babaevine getirilen şehidin naaşına yakınları sarılarak Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Taş'ın naaşının mahalle camisine getirildiği esnada şehidin babası Salih Taş, oğlunun fotoğrafını öperek gözyaşı döktü. Burada şehit için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.
İl Müftüsü İhsan Açık tarafından Gerdek Mahallesi Camisi'nde kıldırılan cenaze namazını müteakip şehidin naaşı omuzlarda "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganlarıyla taşınarak aile kabristanlığında toprağa verildi.
Bu arada, şehidin naaşının Bozova ilçesine getirildiği sırada çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayrağıyla şehidin naaşını karşıladı ve terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.
Şehidin cenaze namazına yakınlarının yanı sıra Vali Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba ve Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayı vatandaş katıldı.
Ailenin 7 çocuğundan en küçüğü ve bekar olan Mehmet Taş, 6 ay önce ilk görev yeri olan İstanbul'da mesleğe başlamıştı.