Yüksel Polat

Haliliye Belediyesi düşük proteinli gıdalar ile beslenmek zorunda olan fenilketonüri (pku) hastalarına düşük proteinli ürünlerden oluşan gıda kolisi dağıttı.

Bünyesinde bulunan Glütensiz ekmek fırını ile çölyak ve fenilketonüri hastaları için ekmek dağıtarak Türkiye'de örnek bir uygulamaya imza atan Haliliye Belediyesi Ramazan Ayı dolayısı ile bu hastalıklar ile yaşamak zorunda kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalarına devam ediyor.

Dün yapılan organizasyon ile Şanlıurfa ve ilçelerinde yaşayan yaklaşık 130 civarında fenilketonüri ( pku) hastasına içinde 11 çeşit düşük proteinli ürün bulunan gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirilirken, hasta ve hasta yakınları Haliliye Belediyesine ve Başkan Mehmet Canpolat'a teşekkür etti.

Şupku Başkanı Mustafa Çiftçi; yardımlar bizi mutlu etti

Dağıtım organizasyonu sonrasında açıklamada bulunan ŞUPKU Başkanı Mustafa Çiftçi; Haliliye Belediyesi yaptığı bu organizasyon ile Nadir hastalıklar grubunda olan ve düşük proteinli gıdalar ile beslenmek zorunda hastalarımızı Ramazan Ayında çok detaylı 11 çeşit düşük proteinli ürün ile mutlu Etti. Bu güzel davranıştan dolayı Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat ve tüm belediye çalışanlarına, her zaman pku'lu bireylerin Abisi Ahmet Polat beye, bu hizmetin gerçekleşmesi için büyük gayret gösteren herkese, ŞUPKU Dernek Yönetim Kuruluna tüm pku hastaları adına çok teşekkür ederiz.' Diyerek bu yardımların devamını rica ettiklerini dile getirdi.