Haber Merkezi

Düşük proteinli gıdalar ile beslenmek zorunda olan Fenilketonüri (PKU) hastalarına bir destekte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden geldi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi PKU hastalarına düşük proteinli undan imal edilmiş gıda yardımında bulundu.

Nadir hastalıklar grubunda olan ve fark edilmediğinde veya düşük proteinli gıdalar tüketilmediğinde ağır zihinsel ve bedensel engele sebep olan Fenilketonüri (PKU) hastalığı ila mücadele eden hasta ve ailelerine bir destek te Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden geldi. 1-7 Haziran Ulusal Fenilketonüri (PKU) Hastalar Günü dolayısı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi'nde bir program düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, hastalara düşük proteinli undan imal içinde makarna, pirinç ikamesi, kus kus bulunan gıda paketi hediye etti.

Beyazgül; Desteğimiz devam edecek

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Fenilketonüri Hastaları ( ŞUPKU) Dernek Başkanı Mustafa Çiftçi, ve Fenilketonüri hastaları ve ailelerinin katıldığı programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ; 'Fenilketonüri hastalığına ilişkin olmak üzere bir arada bulunmaktayız. Dernek başkanımızdan hastalıkla ilgili detaylı bilgiyi aldık. Engelli kardeşlerimiz, hasta kardeşlerimiz ve problemlerimiz var. Bunun yanı sıra bu konularla ilgili kurumlara düşen görevler var. Bunlara nasıl yaklaşmamız gerektiği konusunda bizlere görevler düşüyor. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak yardımlarımızı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. İhtiyaçları karşılamaya çalışacağız. Ancak topluma da bu konuda seslenmek gerekiyor. Hepimiz köprü olacağız ki Allah'ın rahmetini üzerimize celp edelim, sevgisini kazanalım' dedi.

Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyor, Desteklerin devamını diliyoruz.

Şanlıurfa Fenilketonüri Hastaları ( ŞUPKU) Dernek Başkanı Mustafa Çiftçi ise yaptığı açıklamada düşük proteinli gıdalara ulaşmanın hastalar için en büyük zorluk olmasının yanı sıra var olan ürünlerinde çok pahalı olduğunu belirterek; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül'e hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Maalesef yüksek fiyatlardan ve bu tür ürünlerin piyasada olmamasından dolayı bazan çocuklarımız aç yatıp aç kalıyor. Bu tür yardımlar bizim için maddi ve manevi anlamda önemli. İnşallah bu tür desteklerin devamını diliyoruz' dedi.

Gıda dağıtım törenine katılan PKU hastaları ve aileleri de Şanlıurfa Büyükşehir ve ŞUPKU Derneğine organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler