Seyfullah Polat

Tarihin sıfır noktası Göbkelitepe'de Pandemi nedeniyle durdurulan balon uçuşları tekrar başladı.

Geçen yıl Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Şanlıurfa Turizm A.Ş. koordinasyonunda Şanlıurfa'nın turizm potansiyelini daha da yükseltme amacıyla Göbeklitepe'de başlatılan ama pandemi dolayısı ile durdurulan balon uçuşları tekrar başlatıldı.

Tekrar başlatılan balon uçuşları ile ilgili yapılan etkinliğe Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş , İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, ve AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, EAB Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Ezel katıldı.

Üç Balonla yapılan sezonun ilk uçuşunun ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül; Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Bayram sonrası Göbeklitepe'de balon uçuşları ticari olarak başlayacak. İnşallah bizim Turizm A.Ş.'nin de balonu da 6 ay sonra birlikte uçuşa geçecek. Bu balon uçuşları Şanlıurfa için çok önemli. Şanlıurfa Kapadokya'dan sonra ikinci balon uçuş merkezi haline gelecek. Bilge beyle görüştüğümüz de uçuş saatlerimizin Kapadokya ile eş değer olduğu bilgisini aldım. Türkiye'nin, turizmin kalbi Şanlıurfa'da atıyor ve bir çok alanda Şanlıurfa turizmin merkezidir' diyerek Şanlıurfa'nın turizm potansiyeline dikkat çekti. Sorumuz üzerine Halfeti, Takoran Vadisi dahil olmak üzere Şanlıurfa üzerinde yüzlerce balonun uçtuğunu hayal ettiğini belirten Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa'nın turizmin her alanına hitap ettiğini dile getirdi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ise yaptığı açıklamada; Tarımın başkenti Şanlıurfa aynı zamanda Tarihin ve turizmin başkentidir. Geçenlerde Mezopotamya markasının lansmanını gerçekleştirdik. Yakında Karahantepe'nin devreye girmesi ile birlikte Şanlıurfa'ya olan ilgi daha da artacaktır. Ben tüm misafirlerimiz en az üç gün Şanlıurfa'da kalmaya ve gezmeye davet ediyorum' dedi.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ise yaptığı açıklamada; Balon uçuşları büyük turizm potansiyelimize önemli bir katkı sunacaktır. İnşallah bu uçuşların Şanlıurfa'nın farklı noktalarında da gerçekleşmesini arzu ediyorum' dedi. Sorumuz üzerine uçak seferleri ile ilgili bir sorunu yaşanmayacağının altını çizen Abdurrahman Kırıkçı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eylül ayında gerçekleştireceği ziyaretinde de Şanlıurfa turizmine ilişkin önemli sunumların gerçekleşeceğinin altını çizdi.

EAB Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilge Ezel ise yaptığı açıklamada; uzun yıllar önce Kapadokya'da başlattığımız ilk heyecanı bugün Göbeklitepe'de yaşıyorum. İnşallah Göbeklitepe'de ikinci bir Kapadokya olma yolunda ilerliyor. 2,5 yıldır yürüttüğümüz çalışmalarımızda önemli bir noktaya geldik. İnşallah önümüzdeki yıl burada uluslararası bir balon festivali yapmayı planlıyoruz. Bu festival uluslararası alanda Şanlıurfa'nın tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır.' Diyerek bayramdan sonra haftada üç gün olmak üzere talebe göre artan sayılarda balon uçuş sayılarını arttıracaklarını dile getirdi.