Haber Merkezi / Şanlıurfa Valiliği'nin destekleriyle, Eyyüp Peygamber Makamı yerleşkesinde bulunan bina, Kuveyt Said Yardım Derneği tarafından restore edilerek aşevi ve hafızlık kursu olarak düzenlendi. Aşevi ve hafızlık kursunun hizmete sunulması münasebetiyle yapılan tören, Kurban kesimi ve yapılan duaların ardından hizmete sunuldu. Törene Vali Erin'in yanısıra Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Ramazan ayının ilk gününden başlamak üzere günde bin kişilik sıcak yemek dağıtılacak olan aşevi, Ramazan ayından sonra da hizmete devam edecek. Hem Suriyeli hem de Şanlıurfalı ihtiyaç sahiplerine hizmet verecek olan aşevi, sivil toplum kuruluşları ve hayır sahiplerinin desteğiyle günlük 2500-3000 kişilik kadar yemek dağıtabilecek.
VALİ ERİN: ŞANLIURFA, RÜŞDÜNÜ İSPATLAMIŞ BİR ŞEHİR
Törende bir konuşma yapan Vali Erin, Şanlıurfa'nın rüşdünü ispatlamış bir şehir olduğunu belirterek, 'Biz hem peygamberler şehriyiz hem ensar şehiriz. Dünyadaki şehirler arasında Şanlıurfa rüşdünü ispatlamış, en öncü şehirlerden bir tanesidir. Şanlıurfalılar, sekiz yıldır zorda kalmış 500 bine yakın kardeşimizle birlikte yaşamanın örneğini tüm dünyaya göstererek insanlık dersi veriyorlar. Devletimizin elbette ciddi yardım ve destekleri var. Ama Şanlıurfalıların, belediyelerin, hayır sahiplerinin yaptıkları takdire şayandır. Bu zor koşullarda yardım yapanlar tarih yapanca unutulmaz' dedi.
Uluslararası kuruluşlar, hayır dernekleri ve vakıfların hem Suriyeli hem de onlara evsahipliği yapan Urfalılara yardımcı olmak için hizmetleri olduğunu hatırlatan Vali Erin, 'Bunların başında Kuveytli kardeşlerimiz ve Kuveyt Devleti ve Katar geliyor. Ancak Kuveytli kardeşlerimizin katkı ve destekleri herşeyin üzerinde. Son iki yıldır Kuveyt Devletinin desteğiyle Şanlıurfa'da eğitim, sağlık ve fakir fukaraya yardımda Said Derneği, Ataa Derneği var. Said Derneği ile eğitim konusunda tam bir işbirliği içinde çalışıyoruz. Suriyeli çocukların okullaştırılmasıyla ilgili somut adımlar atıldı. Bugüne kadar sekiz okulu Şanlıurfa'da hizmete almış olduk. Devam eden inşaatlar ve taahhüt edilenler var. İnşallah bu hayır kervanı bu şekilde devam edecek. Bugün açılışını yaptığımız, içinde bulunduğumuz bu alan sadece fakir Suriyeli vatandaşlarımıza değil, Urfalı kardeşlerimizin de faydalanabileceği bir yer.
Burası önceden kötü durumdaydı. Said Derneği tarafından inşaatın tadilatı da yapıldı. Alt kısım şimdilik bin kişiye Ramazan'ın ilk gününden başlamak üzere sıcak yemek verecek. Kapasitesi her geçen gün artacak. Ramazan'dan sonra da inşallah devam edecek. Diğer vakıf ve derneklerin de desteklerini inşallah buraya yönlendirmeye çalışacağız, şehrimizin bu bölgesinde oturan fakir fukara vatandaşlarımıza bu anlamlı katkıyı yapmış olacağız.
Buranın üst katı da hem Suriyeli hem de Urfalı çocuklarımızın, gençlerimizin başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere dini ilimler tahsil edebileceği, okula giden ve gitmeyen Suriyeli çocukların da Türkçe öğrenebileceği bir ilim mekanı olacak. Biz de Said Derneği yöneticilerine bu kararı verdikleri ve uyguladıkları için teşekkür ediyor, hayır işleri için şükranlarımızı sunuyoruz' diye konuştu.
BAŞKAN BEYAZGÜL: HEM RUHUN HEM MİDENİN DOYDUĞU BİR ÇALIŞMA
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, çok hayırlı bir makamda çok hayırlı bir hizmetin faaliyete sunulmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, 'İhtiyaç sahibi kişilerin faydalanacağı böyle bir hizmet elbette çok önemli. Bazı insanların bu hayırlı hizmetleri yüklenmesi, devletimizin ve hükümetimizin işini kolaylaştırmakta, vatandaşlarımızla güzel köprüler kurulmaktadır. Yine burası, ruhun ve midenin doyduğu bir çalışma. Hem yemek dağıtılacak hem de ilmi çalışmalar yapılacak. Makam olarak da mübarek bir yerde bulunuyor. Emeği geçen tüm hayır sahiplerine ve bu hayırlı hizmete öncülük eden sayın Valimize teşekkür ediyorum' diye konuştu.
Said Yardım Derneği yetkilileri de, Kuveytli hayırseverlerin desteğiyle dünyanın farklı ülkelerinde ve Türkiye'de mazlumların yardımına koştuklarını, Şanlıurfa'da yaptıkları iyilik çalışmalarından birinin de Said İyilik Aşevi olduğunu belirterek, aşevi ve hafızlık kursunun yapılmasında destek ve katkılarından dolayı Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'e teşekkür ettiler.