Mutlu GÜNEŞ / Gençlik ve spor bakanlığı tarafından desteklenen kitap kahve projesi kapsamında 10 aydır ilçedeki gençlere hizmet vermeye devam edeiyor.10 aydır kitap kahve projesi kapsamında öğrencilere, ödünç kitap verme, ders çalışma ortamı hazırlama, mangala, ücretsiz AYT, TYT denemeleri, satranç ve fiziksel aktivite kapsamında çalışmalarına aralıksız devam ediliyor. Bugünde Akçakale Anadolu Lisesi 12. Sınıflar öğrencilerine yönelik 'ücretsiz TYT sınavı ile seviye tespit' sınavı yapıldı.
10 aydır devam eden proje kapsamında özellikle 11. ve 12. sınıflara yönelik bilgilendirme ve genel kültür seviyelerini geliştirme aktiviteler devam etmektedir. Öğrencilerimizin sınavlarda başarı seviyelerini artırmak için kitap kahve projesi kapsamında bilgilendirmeler devam ederken bugünde Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencilerine ücretsiz TYT sınavı yapıldı. Bu yıl öğrencilere TYT ve ATY ücretsiz sınavları devam edecek. Öğrenciler yapılan sınavdan dolayı proje ve dernek yetkililerine teşekkür etti.
Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Zeynep Güzel, bu tür etkinliklerin devam etmesini isteyerek şu açıklamalarda bulundu; Anadolu lisesi 12'E sınıfından Zeynep Güzel, yaklaşık üç aydır bizler kitap kahve salonuna gelmekteyiz. Bu rda bizler kitap okumanın faydaları ve kitap okumanın hayatımıza kattığı değerler ayrıca odaklanma nedir nasıl odaklanır bu konuda başarıyı nasıl yakalayabiliriz konuları üzerinde duruldu. Açıkçası çok faydalandık. Bu günde ücretsiz TYT sınavı verildi. Kitap Kahve sorumlularına teşekkür ederim. Bu etkinliklerin devam etmesini istiyoruz.' Dedi. Ücretsiz sınav bitiminde öğrenciler kütüphaneden isim yazdırarak sevdikleri kitapları aldı. Proje yetkilikleri, Bundan böyle aralıklarla lise öğrencilerine yönelik ücretsiz TYT sınavları verileceğini dile getirdiler.