Yüksel POLAT/ Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer ve Personel Şube Müdür Yardımcısı Abdülkerim Yavuz, Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Ferhat Emre düzenlenen basın toplantısında Şanlıurfa'da görev yapan gazeteciler ile bir araya geldi.

Şanlıurfa 686 bin gibi devasa sayılabilecek öğrencisi bulunan bir il
Şanlıurfa'nın eğitim sorunlarının konuşulduğu toplantıda eğitime ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en genç nüfusuna ve nüfusuna göre en çok öğrencisine sahip il olduğunu belirterek; Şanlıurfa maalesef eğitim konusunda çok çalışılması, çok mesafe kat edilmesi gereken ilimiz. Şanlıurfa 686 bin devasa öğrenci sayısı bulunan bir il. Bu öğrencilerimiz 2.400 civarında okulumuzda eğitim öğretim görmektedir. Kırsal alanımızın ve yerleşimimizin geniş olması hesabı ile en çok taşımalı eğitimin yapıldığı şehirde Şanlıurfa'dır' diyerek Şanlıurfa'da sırf bu yıl 68 bin civarında öğrencinin eğitim hayatına adım attığını belirtti.

Sorunları şehir olarakel ele vererek çözebiliriz
Devasa öğrenci sayısına sahip Şanlıurfa'da son yıllarda derslik anlamında önemli yatırımların yapıldığını belirten İsmail Yapıcıer; ' Şanlıurfa sahip olduğu genç nüfus ile Türkiye ve bölge için önemli bir şanstır. Ama bizim bu genç nüfusumuzu eğiterek ülkemizin geleceğine kazandırmamız lazım. Şanlıurfa'nın eğitim alanındaki sorunlarını şehrimizin basın yayın kuruluşları, gazeteciler, STK'larımız, gibi bu şehrin ilgili tüm kurum, kuruluşlarının yanı sıra vatandaşlarımızın da katkıları ile yani şehir olarak el ele vererek çözebiliriz. Sorunların dile getirilmesinde ve çözüm önerilerinde özellik siz gazetecilerin desteğine ihtiyacımız var' dedi.
Öğretmen açığı, uzaktan eğitim, özel eğitim kurumlarının denetimi gibi eğitim sorunları hakkında soruları cevaplandıran İsmail Yapıcıer nüfus artış hızı bir çok ülkenin önünde olan Şanlıurfa'da eğitim sorunlarını çözümünün ortak akıl ve irade ile ortak bir gayret ile aşılabileceğinin altını çizdi.