Seyfullah POLAT / Harran Üniversitesi, sınırları aşma stratejileri kapsamında dünyanın birçok ülkesinden başarılı öğrencinin Türkiye'de bulunan üniversitelere kazandırılması amaçlayan 2022 yılı Yabancı Öğrenci Sınavının (HARRANYÖS) ilkini gerçekleştirdi.


SINAVA, 78 FARKLI ÜLKEDEN 12 BİN 500 ÖĞRENCİ KATILDI
Harran Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından organize edilen yabancı öğrenci sınavına, 78 farklı uyruktan öğrenci katılım sağladı. Ön lisans ve lisans seviyelerindeki programlara yerleşmek için Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde eş zamanlı olarak yapılan sınav, 10 İlde, 30 binada, 459 derslikte ve sayısal olarak Türkiye rekoru kırılan 12 bin 500 öğrencinin katılımıyla yapıldı.


91 ÜNİVERSİTEYE KAYIT YAPMA HAKKI KAZANACAKLAR
Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirilmeye hak kazanan öğrenciler, aldıkları puan sıralamasına göre ve tercihleri doğrultusunda yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından yararlanarak Türkiye'de bulunan 91 üniversiteye kayıt yapma hakkı kazanacaklar.

SINAVIN TÜM HAZIRLIĞI ŞANLIURFA'DA YAPILDI
Yapılan yabancı uyruklu öğrenci sınavının; sorularının hazırlanması, sınavın organizasyonu, gerçekleştirilmesi ve ölçme değerlendirilmesine kadar tüm aşamaları Harran Üniversitesi akademisyenleri tarafından gerçekleştirildi.

'ÖSYM STANDARTLARINA UYGUN YAPILDI'
Harran Üniversitesi'nin bilim yolunda gücüne güç katmaya devam ettiğini belirten Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Prof. Dr. Hüsamettin Bulut yaptığı açıklamada, 'Üniversitemiz tarafından organize edilen sınavımızı rekor bir katılımla gerçekleştirdik. Sınavın hazırlaması ÖSYM standartlarına uygun yapıldı. Tüm aşamalarında uzmanlarımız ve akademisyenlerimiz yer aldı. Sınava giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyor ve böyle bir sınavın her aşamasında görev alan personel arkadaşlarıma teşekkür ediyorum diye konuştu.

İKİNCİ SINAVDA DA AYNI ORANDA KATILIM BEKLİYORUZ
Harran Üniversitesi'nin Yabancı Öğrenci Sınavı açısından bir marka haline geldiğini aktaran Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, 'Bu sınavı yılda 2 defa yapmaktayız. Bu yılın ilk sınavına 12 bin 500 öğrenci katıldı. İkinci sınavda da bu kadar yüksek katılım bekliyoruz. Sınavımızı 10 ilde, 30 binada, 459 salonda ve 1497 görevli ile gerçekleştirdik. Ayrıca sınav kutuları ÖSYM standartlarına göre ve hijyenik kurallarına uygun olarak hazırlanmakta ve tüm illere aynı titizlikle gönderiliyor. Bu konuda gerçekten uluslararası organizasyon kabiliyetine ulaşan bir kurum haline geldik. Yaptığımız sınavların sonuçları, ülkemizde bulunan 91 üniversite ve aynı zamanda yurtdışındaki bazı üniversiteler tarafından kabul ediliyor. Bu konuda başta Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Prof. Dr. Hüsamettin Bulut hocamızı ve Koordinatör Yardımcımız Öğretim Görevlisi Rejhan Rahman hocamız olmak üzere emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum' ifadelerine yer verdi.