İLKHA/ Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde son günlerde artan hırsızlık vakaları vatandaşları mağdur ediyor. Ayvanat Mahallesinde tamamlanma aşamasında olan 6 katlı bir inşaata giren şüpheli şahıs, yaklaşık 15 bin lira değerindeki elektrik kablolarını torbaya koyarak götürdü.
Hırsızlık anı bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı.
Görüntülerde, başında şapka olan şüphelin torbaya koyduğu elektrik kablolarının sırtına yükleyerek götürdüğü, olay yerine gelen bir pikabın sürücüsü ile konuştuğu görülüyor.
İnşaattan kabloların çalındığını fark eden inşaat sahibi S.Y., polise giderek şikayette bulundu.
Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüpheliyi yakalamak amacıyla çalışma başlattı.
'Aynı inşaat 2 ay içerisinde ikinci kez hırsızların hedefi oldu'
İnşaat sahibi S.Y. hırsızlık olayı ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Ayvanat Mahallesi'nde yaptığım inşaat 2 ay içerisinde ikinci kez hırsızların hedefi oldu. 6 Nisan 2022 tarihinde gece sahur vakti inşaata giren hırsızlar, 50 bin lira değerinde 27 adet doğalgaz peteğini araçlarına yükleyerek götürmüştü. Daha bu olayın şokunu yaşarken ikinci hırsızlık olayını yaşadık. Güvenlik kamerası görüntülerde hırsızlık yapan şahsın yüzü net olarak gözükmektedir. Polisten istediğimiz her iki olayın failinin tespit edilmesi ve zararımızın karşılanmasıdır.' diye konuştu.