Yüksel Polat

Şanlıurfa'ya yeni meydan kazandırmak için Kızılay binasının Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımına başlandı.

Şanlıurfa'ya yeni meydanlar kazandırmak ve tarihi dokuyu ortaya çıkartmak için harekete geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kızılay binasının yıkımına başladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız ve çeşitli STK temsilcilerinin katıldığı törende Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptığı konuşmada; Göreve geldiğimiz zaman ' hiç zaman kaybetmeyeceğiz' demiştik. Urfa'yı tanıyoruz ve sorunları biliyoruz. Bunun için yapılması gerekenleri bir bir yapmaya başladık. Tarihi dokuyu ortaya çıkartmak için önce Urfa Kalesinin arkasındaki 300 konutun yıkımını gerçekleştirdik ve Urfa Kalesini ortaya çıkarttık. Yine Eyyübiye ilçemizde üç güzergahta kamulaştırmalarımız ve yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Yine Urfa'nın uzun süredir devam eden sorunlarından Oto alım satım siteleri yeni yerine taşındı ve hem esnafımız hem de Urfa rahatladı. Yine Nekropol alanında 35 ev yıkılarak buradaki tarihi doku gün yüzüne çıkartıldı' dedi.

Bu meydanın açılması herkesi mutlu ediyor

Hayata geçirilen diğer projelere de değinen Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak kangren haline gelmiş sorunların çözümü için adım attıklarını belirterek; Kızılay binasının yıkılarak meydana dönüştürülmesi konusunda herkes hem fikir. Bu meydanın açılması herkesi mutlu ediyor. Bu binan yıkılması tarihin ortaya çıkması için önemli bir adım' dedi.

Kepçenin ucu ŞUTSO'nun eski binasının yerine döndü.

Yapılan çalışmalar kapsamında hali hazırdaki Büyükşehir Belediye binasının da yıkılarak yeşil alan haline dönüştürüleceğini belirten Beyazgül; Belediye binasının yıkılması ile birlikte burada da tarihi doku ortaya çıkacak. Şimdi arkadaşlarımız soruyor? Kızılay binası yıkılıyor eski Ticaret ve Sanayi Odasının yeri ne olacak? Bende onlara; Kepçenin ucu ŞUTSO'nun eski binasının yerine döndü diyorum. İnşallah bu bina ile ilgili olarak ŞUTSO yetkilileri ile temasımız devam edecek ve Urfa'nın göbeğinde bir meydan açacağız' diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.