Faruk DEVECİ/ Karşılaşmanın ilk yarısında Sarı yeşilliler rakibine göre çok tutuk bir oyun sergiledi. Çok top kaybetti, hücuma çıkmakta zorlandı. İleride takımın gol silahı Mert Çapar adeta yalnızları oynadı. Ev sahibi Somaspor ise daha derli toplu bir oyun sergiledi.
İkinci arıda ise tablo değişti. Sarı yeşilliler, 10 kişi kalmasına rağmen daha akıllı bir oyun ortaya koydu.
Dk.30: Somaspor atağında Kenan Fakılı ceza sahasına girdi, sert şutunda Aydın mükemmel uzandı, topu çelerek mutlak golü önledi.
Dk.33: Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç bu dakikada 2 oyuncu birden değiştirdi. Mehmet Kurt’un yerine Erkam Develi, Bünyamin Balat’ın yerine Behlül Aydın oyuna dahil oldu.
Dk.57: Mehmet Yiğit’in uzaklaştırmakta geç kaldığı topu Yusuf Türk kaptı. Tam ceza sahasına girerken Mehmet Yiğit’in çelmesiyle kendisini yerde buldu. Hakem bariz gol şansından dolayı Mehmet Yiğit’e kırmızı kart gösterdi. Sarı yeşilliler bu dakikadan itibaren sahada 10 kişi kaldı.
Dk.59: Kırmızı karttan sonra Teknik Direktör Kemal Kılıç forvet oyuncusu Kemal Rüzgar’ı oyundan alıp yerine Stoper İbrahim Sürgülü’yü soktu.
Dk.71: Şahin Fıstikçı’nın pasına Semih Karadeniz hareketlendi, gol açısının daraldığı anda vurdu, top az farkla auta çıktı.
Dk.73. Behlül Aydın’ın nefis ara pasına Mert Çapar hareketlendi, ceza sahasına girer girmez yerden kalecinin uzanamayacağı köşeye topu gönderdi: 0-1
Dk.85: Şahin Fıstıkçı çıktı, Enes Olgun Tubluk’a bıraktı.
Şanlıurfaspor oyunun kalan bölümünde çok iyi bir savunma yaptı ve attığı golü korumayı başardı

‘Oyuna müdahale için 2. yarı beklenmez’
Şanlıurfaspor 1-0’lık Somaspor galibiyetinin sevincini yaşıyor.
Teknik Direktör Kemal Kılıç, oyunun bazı bölümlerinde kötü, bazı bölümlerinde iyi oynadıklarını söyledi. Özellikle ilk yarım saatlik bölümde çok top kaybettiklerini, planladıkları oyunu sahaya taşıyamadıklarını anlatan Kılıç, şu değerlendirmeyi yaptı:
‘İlk yarım saatlik bölümde gerçekten kötü oynadık, rakibe cesaret verdik. Bu nedenle 33’üncü dakikada oyuna müdahale etme gereği duydum. Zaten Mehmet Alp Kurt gripal enfeksiyon geçirmişti, Bünyamin de o dakikaya kadar iyi değildi.
Behlül Aydın ve Erkam Develi’nin oyuna dahil olması futbolumuza olumlu yansıdı diyebilirim. Bunun abartılacak bir yanı yok. Teknik adamlar işler yolunda gitmediği zaman bazen son böiümü beklemez, oyuna bu şekilde müdahalede bulunabilirler.
57’nci dakikada Mehmet Yiğit’in kırmızı kart görmesi tabi ki hesapta yoktu. Hesaplarımız bozulsa da hücum etmekten vazgeçmedik. Fırsat bulacağımızı biliyorduk. Nitekim Mert Çapar’la golü bulduk. Özellikle son bölümde çok iyi mücadele ettik ve rakibe fırsat vermedik.
Bu sezon lig gerçekten çok zorlu geçiyor. İlk yarının sonuna yaklaşmamıza rağmen kopma yok. Şu anda 12’nci sıradaki Menemen Belediyespor’la aramızda 7 puan fark var. Bu da gösteriyor ki takımların güçleri birbirine yakın. Önümüzdeki 4 maçı kazanıp ilk yarıyı lider kapatmak amacındayız
Bundan sonra Nazilli maçına odaklanacağız. 1 gol averajıyla kaptırdığımız liderliği geri almak istiyoruz. ”
10 kişi kalmasında rağmen zorlu deplasmandan 3 puanla dönmeyi başaran Sarı yeşilliler bir günlük dinlenmenin ardından Nazilli maçı hazırlıklarına başlayacak.