Haber Merkezi / Hayvan dostu Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Bakımlı Mahallesi'nde inşa ettiği Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde betonarme işlerinde sona yaklaşıldı. Projenin tamamlanmasıyla Şanlıurfa'ya modern bir rehabilitasyon merkezi kazandırılmış olacak.
10 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen proje ile sokak hayvanlarının tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği; geniş barınaklar, yazlık ve kışlık yaşam alanları ile modern ısıtma ve soğutma sistemleri de yer alacak.
Şanlıurfa Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Projesi'nde binaların duvar, sıva, alçı, mermer imalatları yüzde 90 oranına ulaştı. Tesisin elektrik ve su bağlantı işleri devam ediyor. Altyapı tesisat işlerine başlanılan projede ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN HER DETAY DÜŞÜNÜLDÜ
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen Hayvan Rehabilitasyon Merkezi projesi 3 bloktan oluşuyor. Kapalı ve yarı açık alan halinde tasarlanan merkez içerisinde; hayvan ilk kabul ve bakım ünitesi, açık etkinlik alanı, karantina bölümü, yıkama bölmeleri, veteriner hekim odaları, ameliyathane, röntgen odası, kuru yem deposu, kedi ve köpekler için ayrı ayrı serbest dolaşım alanı yer alacak.

HAYVAN HASTANESİ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Avrupa standartlarında yapımını sürdürdüğü Merkez Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde Hayvan hastanesinin yanı sıra mama üretim tesisi de yer alacak.