Haber Merkezi / Eyyübiye Belediye Meclisi Ağustos ayı Meclis toplantısının 1. Oturumunda aldığı kararla, Kito Deresine yapılacak sosyal donatı tesisine hayatını kaybeden Şanlıurfa'nın sevilen sayılan ismi Abdulaziz Kutluay isminin verilmesini oy birliğiyle kabul etti. Eyyübiye Belediye Meclisi Ağustos ayı 1. Oturumu, Belediye Meclis 2. Başkanvekili Ali Çiftçi başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı. Açılış ve yoklamanın yapılmasının ardından toplantıda gündem maddelerine geçildi. Başkanlık tarafından gündeme,' Dün hayatını kaybeden Şanlıurfa'nın sevilen ismi 'Aziz Hoca' lakabı ile bilinen, kentin büyük alimlerinden olan, uzun yıllardır yoksullar için kendini aşevine vakfetmiş, siyer ve sahabe hayatı konusunda çalışmaları bulunan Abdülaziz Kutluay isminin ilçede yapılacak bir parka isminin verilmesi' teklifi getirildi. Oylanan teklif, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan ve aldıkları karar nedeniyle Meclis Üyelerine teşekkür eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş,' Kentimizin büyük alimlerinden Aziz Hoca'mızı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Meclisimiz Ağustos ayı 1.oturumu öncesi AK Parti Grubunda karar alarak, Abdulaziz Kutluay hocamızın isminin bir parka verilmesini oy birliğiyle kabul etti. Bizler de Eyyübiye Belediyesi olarak Kito Deresine yapacağımız devasa sosyal donatı alanımıza Abdulaziz Hocamızın ismini vereceğiz. Hocamıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Meclisimizi de aldığı bu anlamlı karardan dolayı kutluyorum.' Dedi.
Mecliste alınan kararla ilgili söz alan Meclis Üyeleri Gülten Balcı, Ahmet Haşim İnan, İbrahim Halil Beyaz, Ali Malkoç, Abdullah Samak ve Halil Müjde ise,' hocamızın hayatını kaybetmesini üzüntüyle öğrendik. Aziz hocamızın isminin yaşaması için Eyyübiye Belediyesi olarak Kito Deresine yapacağımız parka hocamızın ismini vereceğiz. Allah bir kez daha rahmet eylesin. ' dedi.