Seyfullah Polat

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından koordine edilen ve İlçelerin turizm potansiyellerine yönelik yapılan Turizm Eylem Planı çalıştayının Bozova İlçesi programı gerçekleştirildi. Katılımcılar Atatürk Barajına ev sahipliği yapan ilçenin yapılacak turizm yatırımları ile Güneydoğunun Bodrum'u olabileceğinin altını çizdiler.

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından ilçelerin turizm potansiyeline yönelik uzun süren saha araştırmaları ve çalışmalar neticesinde ortaya koyduğu raporların ışığında düzenlediği Turizm Eylem Planı çalıştaylarının altıncı durağı Çatak, İn Başı Mağarası, Atatürk Barajına ev sahipliği yapan ve özellikle su sporları ve Karavan turizmine ev sahipliği yapma potansiyeline sahip Bozova İlçesi oldu.

Bozova Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda , Bozova Kaymakamı Akın Oruç, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mahmut Uncu, Bozova Belediye Suphi Aksoy, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Aykut Hakan Kutluhan, ŞUTUDER Başkanı Hacı Birsen, ŞURO Başkan Yardımcısı Selim Bakır, GAP İdaresi Başkanlığı , Karacadağ Kalkınma gibi kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Bozova güçlü bir potansiyele sahip

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu, kurumları ve İlçelere yönelik gerçekleştirdikleri Turizm Eylem Planı hakkında katılımcılara bilgi verdikten sonra; İlçelerimize yönelik hazırladığımız Turizm Eylem Planları çerçevesinde Bozova İlçemize yönelik uzun süren saha çalışmaları gerçekleştirdik. Bozova Atatürk Barajı gölünden dolayı su sporları ve Çarmelik Kervansarayı, İn Başı Mağarası gibi önemli turizm yatırımlarına ev sahipliği yapabilecek önemli bir turizm potansiyeline sahip. Bu potansiyeli işleyebilecek yatırımların bir an önce hayata geçirebilirsek Bozova önemli bir çekim merkezi olabilecektir' dedi. Bozova, Güneydoğu'nun Bodrum'u olabilir

Bozova belediye Başkanı Suphi Aksoy ise yaptığı konuşmada Bozova'nın turizm potansiyelinin farkında olduklarını belirterek; gerek Bozova Belediyesi gerekse Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi himayelerinde aslında bu potansiyeli ortaya çıkartabilecek önemli projeler var. Ama su havzalarının korunmasına yönelik mevzuat bu yatırımların yapılmasının önünde engel teşkil ediyor. Bu mevzuata uygun projeleri hayata geçirebilirsek inanıyorum ki herkesin dillendirdiği gibi Bozova, Güneydoğu'nun Bodrum'u olabilir' dedi.

Bu potansiyeli işlememiz lazım

Bozova Kaymakamı Akın Oruç ise yaptığı konuşmada Bozova'nın turizmde hak ettiği noktada olmadığına işaret ederek; Turizm paydaşı kurum, kuruluş ve STK'larımız ile işbirliği yaparak Bozova'nın turizmde hak ettiği noktaya gelmesini arzu ediyoruz. Bu arzumuzu da bir an önce hayata geçirmek için Bozova Kaymakamlığı olarak elimizden gelen tüm desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim' dedi.

Konuşmaların ardından Bozova'nın turizm noktalarına ve yapıla bilinecek yatırımlara ilişkin yapılan sunumun ardından katılımcılar söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdiler.