İLKHA/ Coronavirus salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı ve Ramazan ayının gelmesiyle birlikte azalan kan stoklarından dolayı Kızılay, 'İyi Ki Varsın Kan Dostum' temalı kan bağışı kampanyası başlattı.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, Kızılay'ın yapmış olduğu bu davete sessiz kalmayarak kan bağışında bulundular.
Kan verme işlemine Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Güzelçiçek'in yanı sıra hastane çalışanları da tam destek verdi.
Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Güzelçiçek, Kızılay'ın son zamanlarda yapmış olduğu kan bağışı çağrısına destek olmak amacıyla hastane personelleri olarak tam destek verdiklerini ifade etti.
Kan vermenin önemine dikkat çeken Güzelçiçek, 'Kan vermek bir insanlık ve vatandaşlık görevidir. Bizim insanımız çok merhametli, çok duyarlı. Ancak ihtiyaç hala devam ediyor. Çünkü kan acil bir ihtiyaç değil, sürekli olan bir ihtiyaçtır. İnsanı yaşatmak hepimizin görevidir. 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' geleneğinden gelen bir milletiz. Bu nedenle Harran Üniversitesi Hastanesi olarak vermiş olduğumuz bu desteğin yanı sıra vatandaşlarımızı da kan vermeye, kara gün dostu olan Kızılay'ımıza destek olmaya davet ediyorum.' diye konuştu.