Viranşehir kavşağında önceki gün meydana gelen kazada, seyir halindeki bir TIR aniden yoldan çıkıp devrildi ve yanmaya başladı. Çevredekiler tarafından yapılan tüm söndürme müdahaleleri yoğun alevler nedeniyle sonuç vermedi ve araç yanmaya devam etti.
O sırada yoldan geçmekte olan Dicle Elektrik Viranşehir İlçe İşletme Müdürlüğünde görevli Mustafa Korkmaz ile Lütfü Topkan, kazayı görüp durdu. Lütfü Topkan aracı park edip 112 Acil Servis'i ararken, Mustafa Korkmaz da TIR'da yanmak üzere olan baba ve oğlunu kurtarmak için kaza yerine koştu.


'KENDİ ÇOCUKLARIMI DÜŞÜNDÜM'
Yan yatan TIR'ın camını kıran Mustafa Korkmaz, alevler içinde kalan Fadıl Tekin'i çekip çıkardı. Tekin'in babasının da yanan araçta bulunduğunu bildirmesi üzerine bir kez daha patlama riski taşıyan TIR'a giren Korkmaz, araçtaki ikinci kişiyi de çekip kurtardı.
Kurtarma çalışmalarına katılan başka bir vatandaşın ise alevlerin parlaması sonucu saçları tutuştu. Kafasında hafif yanıklar oluşan vatandaş saçlarını kendi çabasıyla söndürdü.
Baba ile oğlunu kurtardığı sırada elleri yanan Dicle Elektrik çalışanı Mustafa Korkmaz ise Viranşehir Devlet Hastanesinde yapılan ilk tedavisinin ardından taburcu edildi. Evli ve 3 çocuk babası olan Mustafa Korkmaz, alevler arasında kalan çocuğu gördüğünde kendi çocuklarını düşündüğünü belirterek, 'Bu duruma seyirci kalamazdım. Kendimi de korumaya çalışarak alevlerin arasına daldım. Yine olsa aynı şeyi yaparım' diye konuştu.